dinsdag 22 november 2011

221111: weer dat laatste kwart..

Dat Nymburk deze wedstrijd zou winnen is niet zo verbazingwekkend. Toch moet gezegd worden dat ik deze ploeg uit Tjechië op het oog niet zo indrukwekkend vind. Na 2,5 kwart live via internet te hebben gevolgd kan ik wel constateren dat de grootste problemen aan onze kant het rebounden en de turn-overs zijn. Het vele balverlies van bijvoorbeeld Jason was echt ongelofelijk terwijl hij normaal gesproken één van de meest stabiele spelers is. Ook Avis was niet in zijn beste doen maar eerlijk gezegd is hij dat het hele seizoen al niet. Wat er met hem aan de hand is, is werkelijk een raadsel.

En ook nu weer was het vierde kwart niet om aan te zien. We wisten precies 5 punten in dit kwart te scoren terwijl de tegenstander de schiettent volledig open had verklaard. 28 tegen 5…ahum. 10 punten verschil aan het einde van het derde kwart is niet onoverkomelijk maar dan moet je als ploeg wel een beetje vertrouwen in een goede afloop en in het eigen kunnen hebben. Dat hadden ze dus duidelijk niet en niemand kon die trend blijkbaar doorbreken.

Bell liet goede dingen zien en het is wel duidelijk dat hij zeker kwaliteiten heeft. Waarschijnlijk voelt hij zich niet op z’n plaats op de spelverdelerpositie want die rol komt bij hem vaak niet goed uit de verf. Als shooting guard is hij duidelijk van meer waarde maar daar is hij niet specifiek voor gehaald. Met de komst van Jessey en de terugkeer van Bryan hebben we wel meer mogelijkheden op die posities dus wat dat betreft schijnt er licht aan het einde van de tunnel.

Vertrouwen hebben, rebounds pakken en de bal gewoon vasthouden en strak naar een medespeler gooien die hetzelfde shirt aan heeft. Dat zijn de wijze lessen na de wedstrijd van vandaag. Wat daar aan te doen? De punten 2 en 3 zijn het gevolg van punt 1. Dus wie heeft de ballen om op te staan en de boel op sleeptouw te nemen? Volgens Jessey en Thomas, zo bleek uit het interview, is dat vooral Bryan Defares. Laten we hopen dat hij snel weer inzetbaar is. Wie zullen we de komende keer eens gaan interviewen? Roept u maar..

6 opmerkingen:

  1. HJ met zoveel punten verschil verliezen en dan zeggen dat het spel van Nymburk niet indrukwekkend is? Zeg genoeg lijkt me. Op de nieuwe europese ranking staat deze tjechische "topploeg" op nr. 87!!! Geeft maar weer eens aan dat Groningen niets maar dan ook niets te zoeken heeft in de europese competitie. Maar ja HJ we houden de moet er gewoon in he. Aan het eind van de tunnel schijnt er immers licht, nietwaar? Vraag me af wanneer je je oogkleppen afzet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Gerard Het verlies lag niet aan het feit dat de Tsjechen zo denderend waren. Eerder aan het feit dat Donar geen structuur in de aanval weet te creëren. Bovendien, aan vertrouwen geen gebrek, iedereen lijkt er ook in te geloven dat je een wedstrijd kunt winnen met enkel 1-on-1 acties en fade away jumpers.. Er mist van alles en nog wat bij dit team, van mentaliteit tot een kernideologie waar de spelers op terug kunnen vallen en voor willen werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @gerard gerrits
    "Geeft maar weer eens aan dat Groningen niets maar dan ook niets te zoeken heeft in de europese competitie."
    Maar wat wil je dan? Erbuiten 'groeien' tot je er direct overwinningen gaat boeken?

    Deze pot was bij voorbaat wat veel gevraagd. Ik heb het niet gezien, dus misschien zie ik het verkeerd, maar ik vind het erger dat er vorige week thuis tegen de Litouwers werd verloren; dat was wel haalbare kaart!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben het met Aart eens, vorige week hebben ze het laten liggen. Denk nog steeds dat het team verkeerd is samengesteld maarja de beste stuurlui staan aan wal :).

    Het zijn echt wel leuke spelers maar om te zeggen dat het "TOPPERS" zijn dan weet ik nog wel andere namen maarja .... We still believe!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ons aller vriend Salem zegt in het DvhN: vorig jaar was Marco vd Berg kansloos in Turkije, Griekenland en Italie. Wat wil hij hiermee aangeven?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Onderstaand een reactie over J-EL van een basketball vriend uit Idaho .... zegt genoeg denk ik!!

    I saw Jason play last night. He is such a powerful player. And such a professional on and off the court.

    Take care!
    Vince

    BeantwoordenVerwijderen