dinsdag 1 november 2011

011111: Overtuigende winst

Winnen voelt altijd goed maar winnen van Den Bosch voelt toch wel extra lekker. Elke keer weer. Ondanks het slechte derde kwart was het een overtuigende zege met een heel goed gespeelde eerste helft.

Bij rust was het verschil in rebounds al 24 tegen 12. Aan het einde van de wedstrijd was het verschil 45 tegen 26. Tja, dan hoef je eigenlijk niks meer te zeggen. De ploeg speelde in de eerste helft aanvallend en verdedigend erg goed waardoor het verschil meer dan 20 punten werd. Dat het derde kwart met 7 tegen 25 eindigde was daarentegen wel zeer matig. Niks lukte meer, het vertrouwen zakte weg en Den Bosch begon bloed te ruiken. Maar dan hebben we nog MVP Jason die met zijn driepunter de voorsprong weer uitbouwde en vervolgens 7 punten op rij maakte. Met stip de man van de wedstrijd. MVP was hij het afgelopen seizoen maar met het vertoonde spel van vanavond is hij hard op weg om die titel weer in de wacht te gaan slepen.

Thomas zakte ook vanavond weer door het ijs. Zijn basisplaats komt zo langzamerhand wel een beetje op losse schroeven te staan. Verdedigend wist hij Wesley niet te stoppen en aanvallend is het allemaal nog erg magertjes. Nul punten en 2 rebounds in 10 speelminuten is absoluut te weinig voor een startende center. Gelukkig hebben we dan Sergio die van de bank komt en ook nu weer op niveau blijft presteren. Bovendien was hij de man die in de slotfase van de wedstrijd het hoofd koel hield en precies dat deed wat nodig was.

Een prima prestatie van coach Salem en ook weer genoeg werk aan de winkel. Met name het derde kwart zal nog wel de revue op de trainingen passeren want daar ging het vandaag helemaal mis. Over trainingen gesproken. Ik zou wel eens een paar trainingen van coach Korner willen zien. Jammer genoeg ligt Den Bosch erg ver weg maar het zou zeker de moeite waard zijn om dat eens van dichtbij te bekijken. Conditioneel lopen de spelers van Eiffel ver achter op ons team. Na 3 keer heen en weer lopen was Van Paassen al compleet buiten adem. Hij vroeg zelf om een wissel maar zijn coach zag het niet. Door vermoeidheid en frustratie ging hij vervolgens gekke dingen doen en liep daarmee zelfs tegen een T aan. Beetje dom. Maar bovendien, niet alleen hij was conditioneel niet goed, de hele ploeg straalt veel te weinig energie uit. Den Bosch denkt het op 70% te kunnen doen maar daar win je duidelijk geen wedstrijden mee. Bij hun wedstrijd tegen Zwolle was het precies net zo. Traag, slap, te weinig zweetdruppels en te weinig mentaliteit. En tactisch is het ook erg slap. Akerboom, toch een gerespecteerde schutter, heeft geen normale poging kunnen maken. Natuurlijk kwam dat ook door onze verdediging maar ik kan me herinneren dat Den Bosch in het verleden specifieke aanvalsspelletjes speelde voor Kees. Die tijd is dus duidelijk voorbij. Rogier is nu blijkbaar de man waar het allemaal van moet komen. Voor hun tegenstanders is dat alleen maar prettig want als het bij Rogier even tegen zit dan komt er ook weinig tot niks zinnigs meer uit en probeert hij vooral om de scheidsrechters te beïnvloeden. Nee, Den Bosch stelt dus weinig voor, die conclusie kan wel worden getrokken. En alles begint bij de trainingen, daar moet het gebeuren.

2380 bezoekers keerden tevreden huiswaarts. Het was een goede overwinning op een normaal gesproken geduchte tegenstander. Qua inzet, karakter en vechtlust was er weinig tot niks op aan te merken en dat vertaalt zich met name in het verschil in rebounds. Nu nog consistent blijven gedurende de volledige 40 minuten en we gaan een mooie toekomst tegemoet.

Zaterdag Leeuwarden uit. Gewoon de volgende wedstrijd. Leeuwarden verloor van Rotterdam dus zal nu ongetwijfeld goed willen presteren. Het zal vooral aan de bui en de vorm van Jeter liggen. Maar ach, wij hebben Jason Dourisseau. We gaan het beleven.

1 opmerking:

  1. Proficiat HJ, terechte overwinning lijkt me en ik ben blij dat ik geen 512 km vanuit DB heb gestuurd voor 53 schamele puntjes.

    Maar poeh, poeh ... je hebt je oordeel wel snel klaar over DB na welgeteld 4 potjes, HJ. In de voorbeschouwing heette het nog "een sterk team dat met de nodige variaties in de aanval veel mogelijkheden heeft" en nu al weet je dat het weinig voorstelt. Op basis van 4 potjes ...

    Anyway, It's still a long way untill May

    BeantwoordenVerwijderen