maandag 31 oktober 2011

311011: Programma voor 011111

De laatste thuiswedstrijd in dit theater was er één om niet snel meer te vergeten. Landskampioen Leiden werd overtuigend verslagen en GasTerra Flames liet die avond aan haar supporters zien wat de ploeg allemaal in huis heeft. En we zagen dat het goed was, een prima prestatie.

Met name de eerste helft was het spel van onze mannen uitstekend te noemen. Ondanks de intensieve voorbereiding op die wedstrijd wist de ploeg van de sinds kort besnorde coach Toon van Helfteren niet wat ze meemaakten. Ze kwamen er simpelweg niet aan te pas en alle complimenten gingen na afloop dus ook naar coach Hakim Salem en zijn team. Een puike prestatie die naar meer smaakte. Zeker gezien het feit dat het vóór die wedstrijd allemaal nog niet van een leien dakje ging. De stijgende lijn was duidelijk waarneembaar en de ruim 3600 bezoekers waren tevreden over het vertoonde spel. De week daarna kon er, ondanks een paar kleine blessures, goed en intensief worden getraind als voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Weert van afgelopen zaterdag.

Weert stond nog puntloos onderaan de ranglijst dus wilde er alles aan doen om dit duel te winnen. Coach Jim Meil had zich goed verdiept in GasTerra Flames en zijn ploeg was er klaar voor. Met honderden kilometers busreis in de benen stonden we om acht uur klaar om de confrontatie aan te gaan. De eerste helft verliep prima. We stonden continue voor en beide kwarten werden gewonnen. Na de rust koos Weert voor een andere verdedigingsvorm waardoor ons ritme werd gebroken. Het ging allemaal niet meer zo soepel als voor de break en Weert kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk was het laatste schot van Weert, wat duidelijk een tweepunter en dus geen driepunter was, doorslaggevend waardoor we met 1 punt verschil wonnen en een verlenging er dus niet meer in zat. Alex Wesby werd topscorer met 18 punten. Bryan Defares volgde hem met 17 punten en speelde bovendien een prima wedstrijd. Met strijdlust, veel assists en overtuiging nam deze keer Bryan de ploeg op sleeptouw en konden de 2 punten mee de bus in terug naar Groningen. Het resultaat is dat we nu 6 wedstrijden hebben gespeeld en bovenaan de ranglijst staan met 10 punten.

Door de huidige omstandigheden in de eredivisie kan het blijkbaar gebeuren dat de balans van gespeelde wedstrijden niet geheel in evenwicht is. Wij hebben nu reeds zes wedstrijden gespeeld terwijl de tegenstander van vandaag nog maar op de helft is met drie gespeelde wedstrijden. Rotterdam en Weert werden door Den Bosch verslagen maar de uitwedstrijd in en tegen Zwolle was voor de ploeg van coach Korner minder succesvol. Landstede had een paar dagen eerder ons hier in MartiniPlaza verslagen en drie dagen later, bij hun eerste thuiswedstrijd, wisten ze, na verlenging, ook van EiffelTowers te winnen. Tijdens de laatste aanval van de roodhemden was het Rogier Jansen die de bal verspeelde en Zwolle vervolgens de punten in eigen huis hield. Een knappe prestatie van de ploeg die dit seizoen al goede resultaten heeft geboekt. Bij Den Bosch is dit seizoen center Peter van Paassen weer terug na een kort verhuuravontuur in België. Samen met Tai Wesley en Jeroen van der List heeft de ploeg veel lengte in huis. De nieuwe aanwinst David Gonzalvez is vooral een goede verdediger die daarnaast ook hoog op de ranglijst staat bij het onderdeel steals. Van Kees Akerboom en Stefan Wessels weten we al wat ze kunnen. Korner beschikt dus over een sterk team dat met de nodige variaties in de aanval veel mogelijkheden heeft.

De wedstrijden tegen Den Bosch hebben altijd iets speciaals. Dat is al jaren zo en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. De onderlinge verhoudingen staan garant voor aantrekkelijke wedstrijden met veel bezieling, inzet en karakter. Dat zal vanavond niet anders zijn. Den Bosch hoefde afgelopen weekend niet in actie te komen terwijl wij die lastige uitwedstrijd tegen Weert net achter de rug hebben. Vandaag kunnen we zien welke voorbereiding het best voor de dag komt. Wedstrijdritme of trainingsdagen. Het belooft in ieder geval weer een mooie basketbalavond te worden en wij zijn erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten