zaterdag 22 oktober 2011

221011: Missie geslaagd

Leiden had zich afgelopen week extreem goed voorbereid op dit duel. Toon, opeens met een donker gekleurde snor, kwam met een duidelijke missie naar Groningen maar vertrok met een illusie armer weer terug naar het westen.
‘We hadden geen antwoord op de intensiteit en beleving van Groningen’. Dat waren de woorden van de Leidense coach na afloop van de wedstrijd. En zo is het maar net. Met name de eerste twee kwarten zat er ongelofelijk veel energie in de ploeg van Hakim en daar win je wedstrijden mee. Bij de rust lagen we nog wel achter qua rebounds maar dit werd in de tweede helft goed herstelt waardoor we uiteindelijk toch nog wonnen op rebounds. Het was een compleet andere wedstrijd vergeleken met vorige week. Hoge schotpercentages, veel assists en bikkelhard verdedigen. Zo willen we het zien in Groningen. De wake-up call van vorige week heeft haar werk gedaan. Vandaag heeft de ploeg aan 3640 aanwezige bezoekers laten zien wat ze kunnen en dat liegt er niet om. Winnen van landskampioen en Supercuphouder Leiden terwijl de druk hoog was is een prestatie die complimenten verdient.

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. 19 turn-overs zijn duidelijk te veel en daarnaast moet de verdedigende energie eigenlijk de volle 40 minuten stand houden. Dat zijn met name de zaken waar aan gewerkt moet worden. Daarnaast is het nemen van vrije worpen onder druk ook een punt van aandacht. Sergio mag daarbij het voorbeeld zijn. Hij stond aan de lijn en zat helemaal in zijn eigen wereld. Volledige concentratie en zich heel goed bewust zijn van het belang van zijn punten. Hij deed het en daarmee was hij één van de belangrijkste spelers van dit duel. Maar er waren meer. Sterker nog, eigenlijk speelde de hele ploeg een prima wedstrijd. De verdedigende energie van JD en Ties, de schoten van Alex en David en de blockshots van Avis. Om maar eens wat te noemen. Thomas speelde nog niet helemaal op het gewenste niveau maar verbetering is duidelijk merkbaar.
4 spelers aan onze kant kregen uiteindelijk 5 fouten en moesten het veld verlaten. Een belachelijk hoog cijfer waar we wel even bij stil moeten staan. En dan kijk je natuurlijk meteen naar de drie scheidsrechters die deze wedstrijd in rechte banen moesten leiden. De verleiding is groot maar laten we ze maar niet bij naam noemen. Althans, 2 van de drie. Eén van het trio deed gewoon wat hij moest doen en is wat mij betreft ook de beste referee van het hele corps. De andere twee floten soms al als iemand een scheet liet. Dat was al zo vanaf het begin van de wedstrijd. En als je dan blijft affluiten dan wordt de berg fouten wel heel erg hoog. Het moet gezegd worden, beide ploegen spelen hard en fysiek dus fouten worden gemaakt. Maar, ik heb het al eerder gezegd, fluit in de sfeer van de wedstrijd en pussy-calls waarbij niemand ernstig wordt gehinderd of bij een niet bepalend spelmoment, laat het gewoon lekker gaan.

Een prima prestatie van Donar vandaag waar iedereen van heeft kunnen genieten. We zijn er natuurlijk nog lang niet maar dit was vandaag weer reclame voor het Groningse basketbal. Spanning, sensatie en actie, dat is topbasketbal in Groningen.

3 opmerkingen:

  1. mooi verhaal Hink Jan helemaal mee eens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hink Jan, je mag uiteraard je mening geven, maar elk woord over scheidsrechters is er 1 teveel. Ik zou zeggen, noem ze alleen als ze t goed hebben gedaan en anders niet. Leidt teveel af van de kern van het verhaal. En we lezen je blog om het spel en ons team. :) Knappe overwinning, ik hoop binnenkort weer s in m'n hometown te zijn om een game mee te pakken. Alex

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook niets over ze zeggen als ze wel goed fluiten. Dan denken ze meteen dat ze altijd goed fluiten.

    BeantwoordenVerwijderen