zaterdag 29 oktober 2011

291011: Nipte winst in Weert

De afgelopen week werd er rondom GTF veel gesproken en geschreven over onderwerpen die betiteld mogen en moeten worden als randzaken. De hoofdzaak is en blijft het spel en de resultaten. Daarna komt er een hele poos niks en pas dan worden andere kwesties interessant. Het spel en het resultaat van de wedstrijd van vorig weekend tegen Leiden waren goed en gaven een duidelijk beeld van de opgaande lijn en dat is waar uiteindelijk alles om draait.

Google Earth gaf aan dat de reis naar Weert 292 kilometer heen, maar ook terug zou gaan betekenen. Er zijn grenzen. Vanaf afstand is deze uitwedstrijd dus gevolgd. Lastig om alleen aan de hand van cijfertjes een indruk van het spel te krijgen maar het is/was even niet anders. Na een goede trainingsweek, maar met een paar busuren in de benen, was de ploeg er helemaal klaar voor. Een groep van zo’n 20 personen, alle respect daarvoor, waren toch uit Groningen afgereisd om de wedstrijd met eigen ogen te bekijken.

Donar stond de hele wedstrijd voor. Het eerst en tweede kwart werden gewonnen en speelde de ploeg goed maar het derde en vierde kwart werden allebei verloren. Tijdens die tweede helft speelde Weert in een zoneverdediging en daar had Donar duidelijk moeite mee. Weert kwam steeds dichterbij maar uiteindelijk werd de wedstrijd nipt met maar 1 puntje verschil gewonnen(77-78). Kwartstanden: 22- 25, 39 - 45 (17 - 20), 54 - 58 (15 - 13), 77 - 78 (23 - 20 ). Topscorer werd Alex Wesby. Bryan Defares speelde een prima wedstrijd met 17 punten, 3 steals en 6 assists. Helaas moesten (weer) 4 spelers met 5 fouten voortijdig het veld verlaten (David, Avis, Kevin en Thomas). Het houdt ook maar niet op..


Dit betekent dat Weert nu 4 wedstrijden heeft gespeeld met nul verzamelde punten en dat wij bovenaan blijven staan met 6 gespeelde wedstrijden waarvan 1 verloren.

Morgen de FC tegen de ploeg van Koeman bekijken en dinsdag weer een thuiswedstrijd. Rogier en zijn makkers komen dan naar Groningen en dat belooft natuurlijk weer een mooie wedstrijd te gaan worden. De laatste minuut van zijn verloren wedstrijd tegen Zwolle is hier te zien:


Tot dinsdag in Plaza!

O ja, Marco heeft zijn eerste wedstrijd in Duitsland verloren en Rotterdam wint thuis zowaar van Leeuwarden na verlenging.

1 opmerking:

  1. Google meldt 256 km van Drunen (vlakbij DB) naar Martiniplaza. Toch echt iets teveel voor een doordeweekse dinsdag. Jammer want het wordt vast en zeker een sfeervolle pot. In mei 2012 komen we graag een keer of 3 à 4 langs. Proficiat met de winst; Weert uit is altijd lastig. En Grun'n uit is dat zeker voor DB ... Het is nog vroeg in het seizoen .... Have fun

    BeantwoordenVerwijderen