donderdag 6 oktober 2011

061011: Programma voor 081011

Feel the Heat!

Samen maakten ze vorige week 50 punten in de wedstrijd tegen landkampioen ZZ Leiden tijdens de eerste thuiswedstrijd van Lasaulec Aris Leeuwarden van het nieuwe seizoen. De 23-jarige stevig gebouwde Amerikaanse guard Lance Jeter tekende voor 30 punten en zijn collega, de 30-jarige Tjoe de Paula die weer is teruggekeerd naar de eredivisie, maakte er 20.

Een prima prestatie van onze Friese buren die onder leiding van hun nieuwe coach Erik Braal dit jaar absoluut voor de prijzen gaan. Coach Braal wilde deze overwinning geen stunt noemen. Sterker nog, hij had zich niet eens heel erg verdiept in tegenstander Leiden omdat voor hem de prioriteit lag bij de prestaties van zijn eigen ploeg en daar al het goeds uit wilde halen. Leiden won een week eerder de Supercup in Utrecht van ons maar ook daar was al wel te zien dat Leiden nog niet op niveau speelt zoals tijdens de slotmaanden van afgelopen seizoen. Ondanks dat heeft coach Braal, die na een sabbatical periode weer terug is op het hoogste niveau, nu reeds de toon gezet voor de inspiraties van Leeuwarden. Een groot deel van de selectie is bij elkaar gebleven en is aangevuld met een paar goede versterkingen waaronder de eerder genoemde Jeter en De Paula. Net als voor onze coach Hakim Salem, ligt ook voor Erik Braal de basis van het spel in een goede en degelijke verdediging. Wat dat betreft mag deze eerste competitiewedstrijd van vandaag in Martiniplaza meteen al een prachtig duel worden genoemd. Bovendien is deze wedstrijd het weerzien tussen Bryan Defares en Erik Braal, die 2 jaar geleden samenwerkten in Bergen op Zoom en in de finale van de Play-offs van ons verloren. Nu staan ze allebei voor een compleet nieuwe uitdaging.

En waar staan wij? De eerste uitwedstrijd van vorige week in en tegen Rotterdam werd eenvoudig gewonnen en dat was natuurlijk geen verrassing. Met alle respect voor de andere clubs maar Rotterdam is wel een geval apart. Ze hebben daar wel gezonde ambities dus laten we hopen dat de resultaten in de havenstad dit jaar beter zullen zijn dan vorig seizoen. Een week eerder verloren we de wedstrijd in Utrecht om de Supercup terwijl Leiden zeker niet beter was. Beide ploegen waren nog erg zoekend naar hun vorm en bij ons waren niet alle spelers in hun beste doen. Natuurlijk was het verlies wel zuur want er viel een prijs te winnen. Gelukkig zijn er het komende seizoen nog 2 mooie prijzen te halen en daar gaan we natuurlijk voor.

Voor de meesten van u zal het wellicht allemaal nog even wennen zijn. Met de namen en rugnummers van de nagenoeg compleet nieuwe ploeg in het midden van dit programmaboekje in de hand bent u er snel weer helemaal bij. Natuurlijk is Jason Dourisseau, onze topper van vorig jaar, een goede bekende en zijn we enorm blij dat hij weer in Groningen speelt. Daarnaast een aantal nieuwe gezichten die samen met coach Hakim Salem de afgelopen weken veel hebben getraind om aan elkaar te wennen en de nieuwe spelsystemen goed onder de knie te krijgen. Zoiets kost even tijd en die periode werd nuttig gebruikt. Spelers moeten elkaar blind gaan vinden en in de verdediging voor 100% op elkaar kunnen rekenen. Elke training en elke wedstrijd is dus bijzonder zinvol om dat te gaan realiseren. Het seizoen is nog lang en vandaag wordt de eerste stap gezet naar weer een prachtig seizoen met bijbehorende resultaten. Met Wesby, Bell en Wyatt hebben we samen met Dourisseau een paar zeer ervaren en stabiele Amerikanen in de ploeg. Aangevuld met De Randamie en de Nederlandse talenten staat er weer een ploeg die vol overgave voor de prijzen zal gaan. Coach Hakim Salem zal samen met zijn assistent Harvey van Stein er alles aan doen om Groningen te laten vlammen en ons allemaal weer trots te laten zijn.

Met meer dan 1450 verkochte seizoenkaarten, over de 850 bezette BBC stoelen en een aantal goede en stabiele sponsoren is GasTerra Flames klaar voor het nieuwe seizoen. De entourage hier in Martiniplaza is weer zoals u gewend bent en de doelen zijn duidelijk. Elke ploeg komt maar wat graag naar deze hal om een wedstrijd te spelen, want ‘Feel the Heat’ hoort bij het Groningse basketbal. We beginnen weer aan een seizoen met veel spanning, sensatie en actie en u bent er bij. Ondanks het feit dat er twee ploegen zijn uitgevallen staat er weer veel moois te gebeuren. Europese duels, volle tribunes bij de thuiswedstrijden en aantrekkelijk basketbal. Het werd ook weer eens tijd want zo’n basketballoze zomer duurt gewoon veel te lang. Laat het maar gebeuren, wij zijn er klaar voor. DONAR!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten