zondag 16 oktober 2011

161011: Herstel in Nijmegen

Hij was de afgelopen dagen gevoelsmatig jaren ouder geworden. Coach Salem en zijn ploeg kregen het even stevig voor de kiezen na de verloren wedstrijd van donderdag maar in Wijchen zag het er gelukkig een stuk beter uit.
Het is een mooi complex daar in Wijchen. Wat dat betreft een logische keuze van Magixx voor deze locatie. Sportcentrum Arcus is voor navigatiesystemen alleen nauwelijks te vinden. Gelukkig vonden zo’n 600 bezoekers toch de juiste route en was het een redelijk druk bezochte wedstrijd. Toch is de sfeer hier compleet anders dan in de vorige sporthal in Nijmegen. Voorheen voelde je je als tegenstander enigszins geïntimideerd bij een uitwedstrijd in Nijmegen maar daar heb je in Arcus een stuk minder last van. Het is een keurige speelhal met nog 1 groot probleem waar ze nog even in moeten investeren: het scorebord.

Wat een verschil vergeleken met de laatste thuiswedstrijd. Nu liet de ploeg wel energie en inzet zien en dat resulteerde meteen in een compleet andere aanblik. Er werd gestreden, hard gebikkeld en vol energie gespeeld. Zo willen we het zien. De verdediging was goed en zoals we allemaal weten, daar win je wedstrijden mee. 50 tegen 31 rebounds is tenslotte een overtuigend verschil. Aanvallend was het nog niet altijd geweldig maar vele malen beter dan de laatste wedstrijden. Dat onderdeel is een kwestie van tijd en die hebben we de komende tijd ook wel. De punten die duidelijk nog verbeterd moeten worden zijn de schotpercentages, met name bij de driepunters (2 uit 13), en het aantal turn overs (17 tegen 11 bij Magixx). Avis en Alex speelden allebei nog niet op hun eigen niveau maar haalden allebei toch redelijke cijfers. De toppers aan onze kant waren Sergio en Jason. Sergio pakte een double-double en Jason was de verdedigende en aanvallende gangmaker van de ploeg. Een eervolle vermelding gaat daarnaast absoluut naar Kevin McCleery. Met een 100% score deed hij precies dat wat nodig was. Keihard werken, nuttige scores maken en vooral energie uitstralen. Dikke prima. Startende center Thomas Koenis is nog duidelijk zoekende. Met 1 rebound en 4 fouten was het niet goed wat hij liet zien. Dat hij kwaliteiten heeft is natuurlijk bekend maar die moeten nog wel naar buiten komen. Wellicht is het de druk waar hij nog even aan moeten wennen. Bij deze Thomas, gooi het van je af en laat zien wat je kan.
Magixx had eigenlijk weinig in te brengen. Ze liepen continue achter de feiten aan en hun spel was ook weinig creatief. Of het zoeken naar een driepunter of gaan voor de 1 tegen 1. Daar is alles eigenlijk wel mee gezegd. Qua lengte in de ploeg hebben ze weinig te klagen maar de broers Bekkering pakten samen maar 4 rebounds. Need I say more. Acker is een redelijk goeie point guard maar is tegen tegenstanders met veel lengte en spierballen eigenlijk gewoon te klein. Coach Schuurs vond dat zijn ploeg vooral geen antwoord had op het agressieve spel van Groningen. En dat bij een thuiswedstrijd. Duidelijk nog werk aan de winkel.
Een prima prestatie van GTF. Het kan dus wel. Misschien was de dip van afgelopen week wel even nodig om de ploeg wakker te schudden. Daarmee praten we de prestatie van donderdag niet goed maar hebben we in Wijchen kunnen zien dat er potentie in zit en dat geeft hoop voor de toekomst. De ploeg speelde als ploeg en dat is prettig bij deze teamsport. Zo moet het. Ook vanaf de bank kwam er veel energie en dat werkt altijd positief en inspirerend. De ongeveer 60 meegereisde fans uit Groningen waren tevreden en werden met een enthousiast applaus bedankt voor hun aanwezigheid.

Tot slot, bij deze neem ik volledig afstand van het verslag van deze wedstrijd op de DBL site. Achteraf jammer dat ik de kans niet heb gegrepen. Geen idee door wat voor gekleurde bril Kersten deze wedstrijd heeft beleefd maar hij had hem beter af kunnen zetten.

Zo, nu een volledig week volop kunnen trainen. Het werd ook eens tijd. Volgende week thuis tegen Leiden. Dat zal ongetwijfeld leuk worden.

De laatste momenten van de wedstrijd:

1 opmerking:

  1. Geachte schrijver, over gekleurde bril gesproken?? Hebben we dezelfde wedstrijd gezien? Als neutrale bb-liefhebber deze wedstrijd bezocht. Als dit het basketbal wordt in het nieuwe seizoen dan zijn we in nl nog verder afgegleden. Wat een uitermate zwakke vertoning van BEIDE teams.
    Van zo'n zwak team, dat het moet hebben van zijn schoten, met een paar punten verschil winnen is veelzeggend voor de groningse ploeg. Het enige dat de ploeg niet ontzegd kan worden was de inzet. Voor de rest is het team dolende, en zit er geen enkele structuur in het team. Zoals ik al eerder heb gelezen: Salem staat ontzettend zenuwachtig te coachen en straalt geen rust uit naar zijn spelers. En dan toch nog blij zijn met de europese loting? Er zal heel veel moeten veranderen wil men in europa en tegen ploegen als Leiden en DB geen flatter slaan!

    BeantwoordenVerwijderen