vrijdag 6 januari 2012

060112: Programma voor 070112

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het nieuwe jaar nog is nog geen week oud maar ondertussen zijn er al twee wedstrijden gespeeld door GasTerra Flames. Over de wedstrijd in en tegen Den Bosch van afgelopen donderdag kunnen we u hier helaas geen feiten vertellen. Wel was één van onze redactieleden afgelopen dinsdag in Utrecht.

Dinsdag speelden we de wedstrijd in de Bekercompetitie tegen Cangeroes in Utrecht. De eredivisieclubs doen pas later in deze competitie mee, nadat de teams uit het rayon en hoofd- klasse, eerste divisie of promotiedivisie al meerdere rondes hebben gespeeld. Cangeroes, normaal spelend in de promotiedivisie, had al drie gewonnen wedstrijden gespeeld en mocht nu aantreden tegen de Bekerwinnaar van 2011. Voor ons was het de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar na het kerstreces en dat was meteen een goed moment om te zien hoe het team de vrije periode en alle perikelen van de laatste tijd had doorstaan. De locatie in Utrecht was niet geheel onbekend omdat de eerste wedstrijd van dit seizoen, de verloren wedstrijd om de Supercup tegen Leiden, ook daar werd gespeeld. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en een andere tegenstander dus van een Utrecht-syndroom was natuurlijk nog geen sprake. Achter de schermen wordt er gewerkt aan plannen om in Utrecht in de toekomst wellicht ook basketbal op het hoogste niveau te gaan spelen dus deze wedstrijd was aantrekkelijk en goed voor de thuisclub. De publieke belangstelling was redelijk te noemen. Opvallend was overigens dat er maar twee scheidsrechters waren en dat een commissaris helemaal niet aanwezig was. In deze fase van de Bekercompetitie is dat ook gebruikelijk. Dat we het duel zouden winnen stond vooraf al wel vast. Daarvoor zijn de verschillen tussen de ploegen simpelweg te groot. Vandaar ook dat de Nederlandse spelers ruimschoots speelminuten kregen toebedeeld zodat ook zij hun kwaliteiten konden vertonen. Met als gevolg dat Thomas een double-double pakte met 14 punten en 16 rebounds, dat Yannick 11 punten maakte en Jessey topscorer werd met 16 punten. De gebruikelijke basisspelers speelden wel maar hun inbreng was beperkt. Zij werden gespaard voor de wedstrijd tegen Den Bosch die toch wel van een ander niveau is. Door deze eenvoudige overwinning staan we nu in de kwartfinale van de Bekercompetitie en zal zeer waarschijnlijk Weert de volgende tegenstander worden in een uit- en een thuiswedstrijd.

Vandaag gaat het weer om een ‘gewone’ wedstrijd in de eredivisie. Er zijn dit seizoen nog twee grote prijzen te winnen en daar liggen vanzelfsprekend ook onze ambities. Het afgelopen jaar 2011 hebben we uiteindelijk met 2 prijzen afgesloten. De Nationale Beker en de prijs voor de Sportploeg van het jaar van Groningen. Hoe 2012 precies zal gaan verlopen weet natuurlijk nog niemand maar het is absoluut de bedoeling dat één of meerdere prijzen naar Groningen toe gaan komen. Daar zal nog de nodige arbeid voor moeten verricht, te beginnen met de wedstrijd van vandaag tegen Nijmegen. Een bekend gezicht zal vanavond in MartiniPlaza te zien zijn. Vorig jaar speelde hij hier nog zijn thuiswedstrijden maar Henry is dit seizoen weer teruggegaan naar zijn ‘oude’ nest en speelt nu samen met zijn broer Ross voor de Magixx. De broers wilden maar wat graag samen spelen en na de confrontatie in de zinderende finale van afgelopen jaar is het nu dus al zo ver. Samen zorgen zij voor de spierballen bij de ploeg van coach Michael Schuurs. Net zo als alle andere spelers die ooit voor Donar hebben gespeeld zal ook Henry hier vandaag een speciaal welkom gaan meemaken. Wij koesteren vanzelfsprekend al onze oud-spelers en zeker als deze een bijdrage hebben geleverd aan een gewonnen prijs. Voor de wedstrijd van vandaag speelt dat geen enkele rol want ook vandaag moet er gewoon weer gewonnen worden. De kapers op de ranglijst liggen symbolisch voor de kust en willen wij als eerste de competitie gaan eindigen voor de beste uitgangspositie voor de Play-offs dan zullen we ook dit duel moeten winnen.

Ondanks alle perikelen in het Groningse en het vaderlandse basketbal gaat de strijd gewoon door. Met uw steun en inzet liggen er volop kansen. Laten we ze samen gaan pakken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten