zaterdag 7 januari 2012

070112: Prima winst in Plaza

De eerste prioriteit was om in ieder geval vlammend van start te gaan en het eerste kwart te winnen. Na 10 minuten speeltijd was die missie geslaagd. Die lijn werd vervolgens goed doorgezet met als gevolg dat alle kwarten werden gewonnen. Nijmegen stond er bij en keek er naar en liet zich makkelijk op bijna alle vlakken aftroeven.

Vandaag bleek maar weer dat de basis in de verdediging moet worden gelegd en dat de energie en inzet met overtuiging aanwezig moet zijn. Dat kwartje is nu duidelijk wel gevallen. In de laatste wedstrijden is goed te merken dat de intensiteit omhoog is gegaan en het resultaat is dus ook goed zichtbaar. De rotatie in de verdediging is met regelmaat goed en daarnaast wordt er steeds beter en intensiever op de man verdedigd. Dat kost natuurlijk de nodige extra energie maar daar krijg je ook energie voor terug omdat het de tegenstander goed onder druk zet en je daardoor meer kansen hebt om tot een voorsprong te komen. En zo ging het dus ook. Nijmegen begon in de tweede helft langzaam in te storten met tot gevolg dat met name de Amerikanen als wereldverbeteraars wilden gaan optreden. Lekker alles zelf doen en maar hopen dat de bal goed valt. Een missie die vooraf al gedoemd is te mislukken. Het is een teamsport en dan red je het in meer dan 90% van de gevallen duidelijk niet in je eentje. Blijkbaar krijgen de spelers van Nijmegen van hogerhand ook die kans want het ging maar door. Hargrove en Acker speelden vooral voor zichzelf en lieten hun collega’s maar een beetje rondrennen. Ross Bekkering is net terug van een blessure dus hem kan je niet veel kwalijk nemen. Henry’s optreden vandaag was niet echt om over naar huis te schrijven. Zijn moves zijn (nog steeds) voorspelbaar en simpel waardoor er weinig verrassends gebeurd. Humphrey is wel een speler met potentie maar ook hier geldt, je kan het niet alleen.

Genoeg over de verliezende ploeg. We speelden nog niet top maar de energie was aanwezig en daar win je wedstrijden mee. Een logisch gevolg is nu ook dat het in de aanval met regelmaat beter loopt. Ze weten elkaar steeds beter te vinden en de schoten vallen met grotere regelmaat goed. Het is goed om te zien dat de rebounding beter gaat en dat de wil om die bal terug te pakken groot is. Sergio speelde daarbij vandaag duidelijk een grote rol. Met 9 rebounds en 10 punten speelde hij een prima wedstrijd. Ook Jason was weer van grote waarde vandaag. Normaal gesproken niet onze grootste scorer maar vandaag maakte hij er maar liefst 18 met goeie percentages. Koenis wordt ook steeds beter en dat heeft dit relatief kleine team hard nodig. 10 punten met een 100% score is helemaal niks mee.

De overwinning was een teamprestatie die, ondanks het matige spel van Magixx, een compliment verdient. Daarbij is het ook mooi om te zien dat Hakim steeds meer emotie toont. Hij laat duidelijk zien en merken wanneer hij niet tevreden is en zijn manier om dat kenbaar te maken is overtuigend. Sport is emotie dus dat hoort er gewoon bij, zeker van de coach. Als er iets moet veranderen is geen ruimte voor rustig overleg, nee, dan moet die boodschap scherp, kort en duidelijk worden overgebracht. Ik hou daar wel van. De spelers raken daardoor geprikkeld en dat is ook precies de bedoeling. Tijdens één van de laatste time outs werden de puntjes nog even goed op de i gezet maar Sergio kreeg het niet allemaal meer mee. Zijn ogen waren even gericht op de cheerleaders die natuurlijk ook de nodige aandacht verdienden. Een logische keuze dus. Bovendien had hij zijn steentje op het veld al wel bijgedragen dus deze afleiding kon totaal geen kwaad.

Vanavond werden ook de namen bekend gemaakt van de zogenaamde Wijzen. Laten we die naam maar snel vervallen want die dekt niet de lading. Een Raad van Advies is wellicht een betere woordkeuze. Hoekstra verwoorde goed bij zijn eerste interview die hij gaf wat precies de bedoeling is en hoe de Raad aan het werk zal gaan. Het is in ieder geval een man die weet hoe de basketbalwereld werkt en wat de voor- en nadelen zijn. De raad is een mengeling van diverse pluimage en het zal even afwachten worden waar ze na verloop van tijd mee gaan komen. Tot die tijd gaan de wedstrijden gewoon door en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. 2640 mensen hebben vandaag een leuke avond gehad en daar gaat het om. Volgende week graag weer zo’n prestatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten