woensdag 11 januari 2012

110112: Double double's in Zwolle

Zo kan het dus ook! Thomas en Bryan die in Groningen in de afgelopen periode soms wel wat kritiek hadden gekregen lieten in Zwolle even zien hoe het ook kan. Zo’n 75 fans uit de Martinistad zagen met eigen ogen dat ze allebei een double double pakten en een geweldige wedstrijd speelden.

De publiekswissel die Thomas kreeg was volledig terecht. In 19 minuten speeltijd, 17 punten, 11 rebounds en bijna een 100% score. Daar kan je mee thuiskomen. Hij voelde zich als een vis in het Zwolse water en deed dat wat hij moest doen. Wyatt is nog steeds niet zichzelf en Thomas kreeg zijn kans om te laten zien hoe het ook kan en die pakte hij met beide handen aan. Nagenoeg alles ging goed en zijn rol was erg belangrijk vandaag. Ook Defares speelde een belangrijke rol. Hij leidde de ploeg, deed zelf zijn ding en scoorde er driftig op los. Daarnaast pakte hij gewoon 10 rebounds en dat is voor hem een bijzonder hoog aantal. Ook Bell werkte goed mee aan de productie en maakte 19 punten waarvan 6 uit 6 van de vrije worp lijn. Daarbij moet ook gezegd worden dat zijn verdedigende inbreng nu op het niveau was wat je ook van een speler van dit kaliber mag verwachten. Bikkelen, zweten, hard de duels ingaan en je niet voorbij laten lopen. De stijgende lijn is duidelijk zichtbaar en voelbaar en dat begint nu overtuigend zijn vruchten af te werpen. Alle complimenten wat dat betreft aan het adres van de coach Hakim Salem. Hij heeft het vuur los gekregen en de mannen aan het echte werk gezet. Bovendien geeft hij zelf het goede voorbeeld door met een hoge intensiteit en met karakter aan de zijlijn te staan en die bezieling straalt uit op de ploeg. Dat willen we zien!

Zelfs de discussie die hij aanging met de scheidsrechters was leuk om te zien. Wat zijn het toch een stelletje mannetjes in onze competitie. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook vandaag de beste scheidsrechter de man was die van oorsprong niet uit Nederland komt. Goeydeniz snapt hoe het werkt en hoe het gespeeld moet worden. Hij blijkt onlangs een schorsing uitgezeten te hebben en het zal me niet verbazen als dat te maken heeft gehad met kritiek op zijn collega’s. Nou, we weten natuurlijk de details niet maar ik ga er blind vanuit dat hij groot gelijk had. Zegwaard en Bosveld waren de andere twee vandaag en helaas duidelijk ook van een ander niveau.

Het moet gezegd worden, Zwolle had duidelijk last van het uitvallen van hun guard Huffman maar dat valt in de categorie shit happens. Wells was de enige die wel normaal bleef presteren en in ieder geval zijn best deed om er nog iets van te maken. Maar het teamgevoel ontbrak bij Landstede en elke minuut werd dat bij ons alleen maar sterker. Dit smaakt duidelijk naar meer en dit maakt de wedstrijd van zaterdag tegen Leiden nu al een mooie uitdaging.

De hal in Zwolle is overigens een prachtige locatie maar daar ben ik eerder al lovend geweest. Voor Nederlandse begrippen een prima hal en met de juiste faciliteiten. Helaas misten we vandaag de zo populaire cheerleaders in Zwolle want dat alleen al is een reden om naar een thuiswedstrijd van Zwolle te gaan. Laten we hopen dat hun afwezigheid een incident was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten