vrijdag 27 januari 2012

270112: Programma voor 280112

Er is meer

Op de website van Lasaulec Aris stond deze week dat wedstrijden tegen GasTerra Flames altijd speciaal zijn en dat deze van vandaag in Groningen een mooie kans is om de negatieve uitserie te doorbreken. We gunnen de ploeg van Erik Braal veel, maar er zijn grenzen. Door de stand op de ranglijst hebben wij de punten meer dan nodig dus de negatieve uitserie van Aris zal nog even worden verlengd. Het is niet anders.

Terugkomend op de titel van dit artikel, ja, er is meer. Topsport brengt allerlei zaken met zich mee waaronder de maatschappelijke rol van spelers en coaches die door hun werk al vaak in de picture staan. Coach Salem en zijn ploeg hebben dat goed begrepen en prima ingevuld. Zo is Hakim Salem ambassadeur geworden van Walk for Life. Zijn belangeloze inzet voor Walk for Life en de strijd tegen kanker onder jongvolwassenen zal op 21 april een climax bereiken met het jaarlijkse evenement waarbij veel geld wordt ingezameld voor het goede doel.

Afgelopen woensdag was de hele ploeg aanwezig in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG om de zinnen van de aanwezige kinderen enigszins te verzetten en een aantal clinics te verzorgen. Net als bij de editie van vorig jaar was het ook deze keer van beide kanten een indrukwekkende ochtend en werd de aandacht goed gelegd op de plekken waar die zo broodnodig is.

Een paar dagen eerder was de hele selectie bijeen in Roden voor het jaarlijkse basketbaltoernooi van de basisscholen in de gemeente Noordenveld waar de basketbalclub Flying Red een clinic verzorgde. Alle spelers deden actief mee en aan het einde van de dag was er zelfs een wedstrijd tussen de kinderen en de spelers van GasTerra Flames. Naar verluidt was de uitslag overigens 6 tegen 6…

In de afgelopen weken hebben coach en spelers regelmatig voorleessessies gehouden op diverse basisscholen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Grote groepen kinderen genoten van het voorlezen door onder andere Sergio, Thomas en Hakim. En wie wil dat nou niet? Misschien is het ooit nog eens een idee om zoiets tijdens de pauze van een thuiswedstrijd hier in de hal te organiseren. De titel van het laatste boek wat door de coach werd voorgelezen was ‘De Maffiabaas’. De keuze van dit boek met deze titel voor Hakim is uiteraard geheel willekeurig tot stand gekomen.

Zo wordt maar weer eens duidelijk dat er meer is dan Topsport alleen. Natuurlijk gaat het in de wedstrijden uiteindelijk alleen om winst en verlies maar daarnaast is het invullen van een goede maatschappelijke functie van een topsporter ook een voorname zaak. GasTerra Flames draagt daar bewust een steentje aan bij en dat hoort ook zo.

Vandaag staan er andere belangen op het spel. Na twee weken stilte in MartiniPlaza is het weer tijd voor een daverende thuiswedstrijd en staan we met ons allen weer als één man achter de ploeg voor het beste resultaat. Beide ploegen zullen strijden voor de overwinning onder leiding van de vandaag aanwezige scheidsrechters. U zult het zich ongetwijfeld nog wel kunnen herinneren, tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen Leiden werden er totaal 52 persoonlijke fouten gefloten. Dat terwijl het totaal in en tegen Weert van vorige week maar 31 was. Een verschil van meer dan 20 fouten, waardoor de wedstrijd in Weert qua lengte een stuk korter was. Natuurlijk heeft het aantal fouten niets te maken met de locatie waar gespeeld wordt en natuurlijk vinden we het leuk om een basketbalavond iets langer te laten duren. Maar hoe minder, hoe leuker en aantrekkelijker dus vanavond gaan we voor een stuk of 30. Een mooie extra uitdaging naast een nuttige overwinning natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten