zaterdag 28 januari 2012

280112: Gewonnen van Jeter



MartiniPlaza was vanavond goed gevuld met 3820 bezoekers. Ondanks het hoge Under 20 gehalte zat de sfeer er prima in en had het overgrote deel van de aanwezigen een leuke basketbalavond.


Tot een paar minuten voor het einde van de wedstrijd was het echt puntje puntje en kon het kwartje beide kanten op vallen. De energie die Jessey Voorn aan het begin van het laatste kwart aanwakkerde was indrukwekkend en vanaf dat moment leek het al duidelijk de goeie kant op te gaan. Zijn jeugdig enthousiasme schoot een beetje door met zijn gemiste lay up maar dat mag eigenlijk geen naam hebben als je kijkt naar zijn hele prestatie vanavond. Mooi om te zien hoe hij zich nu als een vis in het water voelt en steeds meer voor de ploeg gaat betekenen. Hetzelfde geldt voor Thomas. Ook vanavond had hij weer een double double en liet daarmee zijn concurrenten op zijn positie weer achter zich. Avis speelde de laatste tijd niet goed maar in deze wedstrijd pakte hij een ruime voldoende. Niet alleen door zijn 13 punten en 8 rebounds maar ook zeker door zijn energie en inzet. Net even met zijn hand ergens aan een bal zitten of een block-shot, het zijn dingen die niet altijd in cijfers te zien zijn maar wel belangrijk zijn. Over de verandering in het spel van Bell hebben we de laatste weken al vaker geschreven, simpelweg omdat het opvallend is. Het heeft even wat tijd gekost maar arbeid en leiding loont, zo blijkt maar weer.

Aris heeft Jeter en daarna volgt dan eerst een poosje niks. Een goede speler maar daar alleen win je geen wedstrijden mee. De manier waarop hij snel na de wedstrijd al zijn wedstrijdshirt uittrok, lopend naar de kleedkamer, was enigszins tekenend voor hem. Voor Jeter is vooral Jeter belangrijk en dat is bij een teamsport niet zo handig. Of het kwaliteitsverschil is te groot in de ploeg van Aris, of het besef dat je iets samen moet doen is nog niet helemaal doorgedrongen. Het feit dat de uitwedstrijden bij de ploeg van Erik Braal niet zo succesvol zijn zou daar wel eens mee te maken kunnen hebben.

23 tegen 6 aanvallende rebounds en het resultaat is helder. Kijkend naar die cijfers zou je verwachten dat de uitslag een groter verschil zou betekenen. Daar liggen dus de verbeterpunten en daar kan Hakim weer mee verder. Feit is dat de opgaande lijn duidelijk zichtbaar is en daar kunnen we wat mee. De schotpercentages, zeker bij de tweepunters, moeten omhoog en dat is iets waar op te trainen valt. Bovendien is het temporiseren in deze fase van de competitie een belangrijk punt. Er komen nog een paar drukke maanden aan daarin kan je niet altijd op het hoogte niveau blijven vlammen. Mede daarom is het prettig dat nu de jongere spelers zich goed laten zien waardoor het verschil tussen basis- en bankspelers steeds een beetje kleiner wordt.

3820 bezoekers werden vermaakt. Niet alleen door de wedstrijd zelf maar ook door het randgebeuren. Wat dat betreft hebben we in Groningen wel een bepaald niveau hoog te houden en daar moet continue ook hard aan worden gewerkt. Een avondje Donar is meer dan alleen de wedstrijd en vanavond bleek maar weer dat dat zijn vruchten afwerpt. Dat randgebeuren is iets wat hoort bij Topsport waar veel mensen op af komen en zeker bij Basketbal.

Dinsdag voor de Beker naar Weert, zaterdag thuis tegen Den Bosch en dan dinsdagthuis tegen Weert voor de return voor de Beker. De ploeg hoeft zich niet te vervelen de komende periode. En wij dus ook niet, da’s prettig.

4 opmerkingen:

  1. Snel verslag! tot volgende week...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Henk Jan, zo zet je een tegenstander niet neer. Erg onterecht vooral. Gelukkig kennen wij het team volledig anders. Had van jou iets meer nuance verwacht.....

    Gert Schurer, Aris

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HJ je hebt een erge irritantie manier van schrijven die bij veel mensen wrevel opwekt.
    Waarom schrijft je nu niets over de rol van de scheidsrechter het laatste kwart. Een voudigweg omdat je stukjes uitblinken van ziekelijke chauvinisme en gespeend gaan met het neerhalen van de tegemstander.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @anoniem @gert schurer: je HOEFT dit artikel niet te lezen. Ga dan gewoon lekker op de website van Aris lezen waarom je verloren hebt.

    BeantwoordenVerwijderen