dinsdag 3 januari 2012

030112: een Bekerronde verder

Dat we de bekerwedstrijd tegen de Cangeroes uit Utrecht zouden gaan winnen was natuurlijk geen verrassing. Maar toch, die zaal daar hadden we dit seizoen al eerder van dichtbij gezien en toen met een negatief resultaat. Leiden won toen de Supercup en nu was het doel de volgende ronde in de Bekercompetitie te behalen.

En dat lukte. We begonnen met een 5 – 0 achterstand maar daarna was het een kwestie van er op en er over. De mannen van Cangeroes hadden hun dag van het jaar meteen al zo in het begin van januari te pakken want spelen tegen GasTerra Flames is gewoon een prachtig affiche. Zoals altijd was de ploeg van coach Hakim Salem 2 uur van te voren aanwezig maar toen bleek dat ze echt de enige aanwezigen waren. De zaal moest nog worden opgebouwd en Utrecht moest nog even wakker worden. Pas rond 18.45 uur kon er worden ingespeeld en dat zijn we toch wel anders gewend. Ook de publieke belangstelling kwam laat op gang maar gelukkig zat de tribune bij de wedstrijd toch goed gevuld. Ook coach Korner was met zijn assistent aanwezig, de tegenstander van komende donderdag. Zelfs Cees van Rootselaar, momenteel wonend in Utrecht en gewoon op de fiets naar de hal gekomen, was aanwezig en maakte meteen van de gelegenheid gebruik om zijn geïmporteerde basketbalschoenen uit Amerika te promoten.

De jeugd heeft de toekomst en speelde veel minuten vandaag. Mede door een paar lichte pijntjes bij onze basisspelers kregen ze volop de kans om te laten zien wat ze kunnen. Max en Yannick deden goed mee en maakten ook beide hun punten. Thomas had zelfs een double-double maar opvallend was wel om te zien hoe vaak hij de bal uit zijn handen liet vallen. Concentratie zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Dat gold ook voor Ties want 5 getelde turn-overs zijn gewoon te veel. In de praktijk waren het er absoluut meer.

Vier kwarten winnen en met 93 tegen 42 de volgende ronde bereiken is een goed begin van 2012. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Weert de volgende tegenstander in een uit en thuisduel maar zij moeten die volgende ronde nog wel zien te bereiken. Vanaf nu richten we ons op de komende duels in de eredivisie. Den Bosch, Nijmegen en Leiden.. een zwaar rijtje tegenstanders. Bovendien, drie wedstrijden in vijf dagen.. het lijkt verdorie wel topsport!

3 opmerkingen:

  1. Tussen Magixx en Leiden ook nog Zwolle!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook dat nog! Je hebt helemaal gelijk Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  3. misschien als donar wat geld betaald had voor de zaal huur van utrecht hadden ze twee uur van te voren er in gekund.
    volgens mij hebben ze het thuis goed naar de zin om twee uur van te voren er te zijn.en de paar nederl jongens hebben gespeeld prima houden ze weer een mnd de mond dicht als ze in de competitie niet spelen

    BeantwoordenVerwijderen