woensdag 8 april 2009

130409 Voorwoord: De laatste loodjes

Het programmaboekje dat u nu leest heeft een wel heel bijzondere waarde. Het gebeurt niet zo vaak dat dit boekje is bedoeld voor twee thuiswedstrijden van Hanzevast Capitals achter elkaar. Om allerlei productionele redenen is dit uw manifest voor de thuiswedstrijd tegen Rotterdam van tweede Paasdag en tevens ook voor de wedstrijd tegen Den Bosch van woensdag 15 april. Bovendien zijn dit ook de laatste thuiswedstrijden van de reguliere competitie. Mocht u dit lezen op paasmaandag, bewaart u het boekje dan goed want dan komt u aanstaande woensdag zeker goed beslagen ten ijs.

Vorige week dinsdag speelde het team onder leiding van coach van den Berg sinds lange tijd weer een thuiswedstrijd in onze sportarena. Het was een wedstrijd met veel donder en geweld. Niet zozeer op het speelveld zelf maar dit kwam meer door de vele trommels die gedurende deze avond te horen waren. Niet alleen vanaf de tribunes maar deze keer zelfs ook vanaf het veld. Tussen de kwarten gaf Brassband 050 een daverend optreden wat menig trommelvlies deed trillen. Hekkensluiter Den Helder werd mede dankzij dit geweld met grote overmacht verslagen. Rogier en Torey waren beide scherpschutters met ieder 23 punten achter hun naam. Afgelopen zaterdag speelde het team ook nog een uitwedstrijd in en tegen Weert.

Aanstaande zaterdag wordt door de Capitals de laatste wedstrijd van de competitie in en tegen Bergen op Zoom gespeeld. Daarna zal de definitieve rangschikking van de competitie bekend zijn en kunnen we ons gaan opmaken voor de Play-offs van dit seizoen. Zoals u wellicht weet beginnen we dan met een best-of-three waarbij de eerste vier teams van de eindrangschikking het thuisvoordeel hebben. Houdt u voor de speeldata de website vooral in de gaten want we kunnen u nu nog niet zeggen wanneer er weer in deze hal gespeeld zal worden. We hopen en gaan er vanuit dat het donderdag 23 april zal zijn want dan is het thuisvoordeel in deze ronde aan onze kant.

De nog te spelen wedstrijden zijn erg belangrijk voor de ploeg van coach van den Berg. Er zijn nog vier ploegen die strijden om plek drie en vier in de eindrangschikking. De spanning is te snijden en de belangen zijn groot. Dat maakt het spel natuurlijk ook zo mooi. Het moet ergens om gaan en dat is nu zeker het geval. Nu moet én kan het team laten zien waar ze al zo veel maanden naar toe hebben gewerkt. Met uw steun is alles mogelijk, dat is al wel vaker gebleken.

Veel kijkplezier gewenst. Capitals GO!

3 opmerkingen:

  1. dankje tot Donar! groetjes hsb

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé HJ,

    Het valt me tegen dat je plaats 2 al opgeeft ... theoretisch nog haalbaar, toch?

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Straks blijken het nog profetische woorden te zijn geweest ...

    BeantwoordenVerwijderen