zondag 19 april 2009

230409 Voorwoord: Welcome to the Play-offs!

Eindelijk gaat het dan beginnen. De strijd om het landskampioenschap van Nederland. De ploegen uit Zwolle, Leeuwarden en Den Helder kunnen sinds afgelopen weekend genieten van een lange vakantie en de overige acht teams gaan vanaf nu strijden om het hoogst haalbare.

Dat wij uiteindelijk als derde in de competitie zijn geëindigd mag zeker een goede prestatie worden genoemd. In het begin van dit seizoen werd gesproken over een ‘tussenjaar’. Het bestuur moest afgelopen zomer alle zeilen bijzetten om het basketbal in Groningen weer gezond te krijgen en is daar samen met vele anderen glansrijk in geslaagd. Een compliment voor alle betrokkenen is daarom zeker op zijn plaats. Als derde eindigen in de reguliere competitie achter Amsterdam en Den Bosch is absoluut een prestatie van formaat.

In deze kwart finaleserie zullen er zware duels uitgevochten moeten worden om een ronde verder te komen. Dat is het doel van alle overgebleven ploegen. Onze tegenstander in deze best-of-three is het team uit Rotterdam dat onder leiding van coach Maarten van Gent op tweede paasdag hier in Martiniplaza nog met 14 punten verloor. Van alle confrontaties met Rotterdam hebben we er dit jaar één verloren dus de vooruitzichten zijn zeker positief. Maar play-off basketbal is heel wat anders dan de reguliere competitie. De spanning is groter, de resultaten zijn meteen doorslaggevend en de sfeer is enorm.

Wij in Groningen weten als geen ander wat Play-off basketbal betekent. Nú moet het simpelweg gebeuren. Dit is het moment dat alles samen moet vallen en we met ons allen gaan strijden voor de winst. Elke wedstrijd weer. Marco heeft hier met zijn team maanden naar toe gewerkt. Ondanks de blessures is de ploeg er nu helemaal klaar voor en uw inbreng is daarbij ongelofelijk belangrijk. .

Dé basketbalstad van Nederland. Dat is Groningen in optima forma. Met de mooiste hal, de meeste supporters en de beste sfeer staan we qua beleving van de sport absoluut op nummer één. Vandaag kunnen we bewijzen en laten zien wat dat exact betekent. Het behaalde thuisvoordeel in deze eerste ronde is voor ons een heerlijk en prima uitgangspunt. De eerste klap is meteen een daalder waard. Met uw enorme steun krijgt het team vleugels die ze nu zo goed kunnen gebruiken. Vanaf het allereerste fluitsignaal staan we als één man achter ons team. Laat u horen en zien! Als u morgen schor bent en uw handen nog pijnlijk aanvoelen van het klappen dan is uw inzet absoluut goed geweest.

Make some noise!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten