woensdag 15 april 2009

150409: Den Bosch klaar voor de Play-offs?

Het antwoord is nee. Als je zo vlak voor de belangrijkste fase van het seizoen zo aan de broek krijgt ben je er duidelijk niet klaar voor. Natuurlijk, ze hebben de nationale beker al gewonnen maar dat is geen reden om je vervolgens zo te laten afslachten in Groningen. Ze kwamen veel te laat aan in Groningen dus hun wedstrijdvoorbereiding was gewoon slecht. Nooit gehoord van files? Die hebben we wel vaker in Nederland. Wat een afgang! Maar genoeg over DB.

Wie van te voren had gezegd dat de Capitals met 26 punten zou gaan winnen was rijp voor Zuidlaren. Voor diegene onder u die niet weet wat Zuidlaren in deze zin betekent, daar zitten veel mensen die de draad een beetje kwijt zijn..
Het was werkelijk ongelofelijk. Elk kwart werd door de Capitals gewonnen. 19-9, 21-16, 23-19 en 26-19. Will was weer hot met 6 driepunters. Het feit dat zijn ouders nu al twee wedstrijden getuige zijn van zijn prestaties blijkt voor hem erg belangrijk zijn. Laten we die mensen vasthouden totdat we samen eind mei naar de Grote Markt kunnen gaan! 16 tegen 6 driepunters, 37 tegen 35 rebounds, 12 tegen 9 steals. De cijfers liegen er niet om. En dan te bedenken dat we met zo veel blessures te kampen hebben. Dit was werkelijk een fantastische prestatie. 3440 mensen hebben een geweldige avond gehad. Zo hoort het product basketbal in Groningen te zijn, Spanning, Sensatie en Actie!

En dan de reactie van coach van den Berg: 'We wisten dat dit mogelijk was. We gingen voor die 23 punten verschil waardoor de tweede plek in de competititie nog voor ons haalbaar is'. Deze woorden sprak hij na de wedstrijd. Jammer dat we voor de wedstrijd niet even naar zijn mening hebben gevraagd. Hij heeft het met zijn team toch maar geflikt. In stilte maak ik even een kleine buiging.

3 opmerkingen:

  1. Bij ons in de regio ga je naar Vught, als je de draad even kwijt bent. Moesten die Eiffelaars maar eens een dagje naar toe, lijkt me. Hoogmoed en onderschatting komen voor de val ... ik stel voor dat we in de 1/2 finale, als we die allebei halen, maar een hotelletje gaan boeken. Met een aparte smoking room voor Beasly. Eind mei Grote Markt? ... nou draaf je echt een beetje door. Eén zwaluw brengt nog geen zomer, maar zo'n overwinning in april is natuurlijk wel lekker. Geniet ervan en Chapeau voor alles en iedereen die Donar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...deze wedstrijdprestatie was voor mij heel verrassend en na zo'n avond mag je best een beetje doordraven hoor HJ! Groetjes hsb

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Donar klaar voor de Play Offs?

    BeantwoordenVerwijderen