woensdag 22 april 2009

Marco van den Berg: 'We hebben er zin in'

Donderdag staat de eerste Play-off wedstrijd op het programma tegen de Challengers uit Rotterdam. In de competitie zijn we als derde geëindigd waarmee het thuisvoordeel in deze eerste ronde is veilig gesteld. Een dag voor deze belangrijke wedstrijd keek coach Marco van den Berg vooruit naar de komende periode.

‘We beginnen nu aan een compleet nieuw hoofdstuk, de strijd om de titel. We hebben ons hier goed op voorbereid en we zijn er klaar voor. Iedereen is fit en zal ook kunnen spelen. Alleen Brempong is gisteren licht door zijn enkel gegaan maar de vooruitzichten voor een heel spoedig herstel voor hem zijn goed’. We beschouwen de komende serie als een bokswedstrijd met drie rondes. Het belangrijkste daarbij is dat de klappen die je kan krijgen dat je die als team opvangt en je daar vervolgens over heen kan zetten’.

‘We hebben veel positieve energie en dat is te merken in de ploeg. De synergie is optimaal. Iedereen heeft er zin in en kijkt uit naar deze eerste wedstrijd. We hebben ons specifiek voorbereid op de wedstrijd tegen Rotterdam en bekijken het verder van wedstrijd naar wedstrijd. We weten hoe onze tegenstander speelt en daar hebben we ook specifiek op getraind. Rotterdam heeft een sterke ploeg en een goede ervaren coach. Door zijn komst is zijn ploeg dynamischer gaan spelen maar we hebben in de laatste wedstrijd tegen Rotterdam laten zien dat we zeker van ze kunnen winnen’.

Ook blikte van den Berg kort terug naar de afgelopen competitie. ‘In het begin van dit seizoen waren er veel mensen die niet hadden gedacht dat we een plek bij de eerste vier zouden verdienen. Toch is ons dat gelukt en is die doelstelling gehaald. Het basketbal leeft weer helemaal in Groningen en dat is mede te danken aan ons teamgevoel. Wij zijn niet afhankelijk van één of twee spelers. Bij ons is de teamgeest het belangrijkst en daar kan je heel ver mee komen’.

‘Ik hoop dat de zaal bomvol zal zitten want de steun van ons publiek is heel belangrijk voor de ploeg. Als we eenmaal het ritme te pakken hebben en het publiek gaat daar in mee dan groeit het enthousiasme en dat is voor ons een groot voordeel. Ja, we hebben er echt zin in’.

1 opmerking: