zaterdag 4 februari 2012

040212: Dikke Prima


Hij had het de afgelopen weken even zwaar te verduren. Zijn prestaties waren onder de maat en de technische fout die hij opliep in de uitwedstrijd in Weert was de druppel. Wyatt lag onder vuur en werd op zijn verantwoordelijkheden gewezen.

Vanavond het vierde kwart met nog zo’n 2 minuten op de klok. Bij een gelijke stand van 79-79 maakte hij de score en kreeg een bonus. De uitlading was nog ver in het koude Friesland te horen en te voelen. Zijn oerkreet sprak boekdelen en zijn score betekende uiteindelijk de winst van vandaag. Daarna nog een geweldige steal van Bell op Turner en ook die wist door middel van een fraaie lay-up de poging te verzilveren en zo was het verschil opeens 5 punten. Den Bosch knakte en brak. Wessels moest het doen door een onmogelijke driepunter maar die had hij de hele avond nog niet gemaakt dus ook deze ging mis. Met 5 punten verschil gewonnen en we staan weer gelijk qua verliespunten op de ranglijst.

De oud-spelers van Donar, nu spelend in een rood shirt, hadden niet echt een leuke dag. Kees maakte nog wel 11 punten maar indrukwekkend was zijn inbreng niet. En dan die andere, Rogier Jansen. Zijn tweede onsportieve fout in het vierde kwart luidde een andere fase in de wedstrijd in en daarmee bewees hij zijn ploeg een hele slechte dienst. Geen discussie of die calls juist waren want we zaten er met de neus bovenop. Ook de eerste O was terecht. Er was geen lichamelijk contact met een andere speler maar hij gaf scheidsrechter Sinterniklaas wel duidelijk een onnodige drukker dus die O was volledig terecht. Natuurlijk had de scheids hem ook niet kunnen geven en volstaan met een waarschuwing maar de status van Rogier werkte ook in dit geval weer eens in zijn nadeel en dan weet je wat je kan verwachten. Een diskwalificerende fout en hup, de zaal uit. Voor zover nu bekend had hij nog een voorwaardelijke straf staan dus het gevolg van deze wedstrijd moge duidelijk zijn. Minimaal één wedstrijd schorsing en wellicht zelfs twee. Hij mocht eerder dan zijn ploeggenoten de kleedkamer opzoeken en zijn zonden gaan overdenken. Onder de douche zal er ongetwijfeld nog een moment van bezinning zijn geweest maar het leed was al geschied.

Defares was niet in zijn beste doen vandaag. Het momentum in het tweede kwart kwam abrupt ten einde met zijn één-handige rechtse lay-up die niet werd verzilverd. Dat kan dus niet. Meteen daarna moest Sergio de aanval van Den Bosch stoppen met een onsportieve fout dus deze fase van de wedstrijd was een keerpunt in dat kwart. De eerste drie kwarten waren beide ploegen zeer gewaagd aan elkaar waardoor het vierde kwart om precies 20.52 uur met een gelijke stand (63-63) begon en toen pas echt een wedstrijd werd. Ondertussen zaten Wesby en Dourisseau al lekker in het scorende ritme en dat geeft vertrouwen. Die Wesby maakt zijn status van schutter toch vaak volledig waar en zo ook vandaag. Met 21 punten topscorer worden en daarbij ook nog met prima percentages is gewoon goed en niks mis mee. JD heeft sowieso al een status aparte in Groningen en liet vandaag zien dat hij ook vrije worpen goed kan nemen. 8 uit 9, dus de arbeid die hij speciaal daarvoor in de trainingen heeft gelegd werpen haar vruchten af. In dat kader moet ook Bell nog worden genoemd. 14 punten en 7 rebounds en hij voelde zich goed vanavond. Het zal de oplettende kijker vast al wel zijn opgevallen dat als hij niet met zijn kleding bezig is tijdens de wedstrijd, hij altijd goed, geconcentreerd en gefocust speelt. Ook nu was dat weer het geval. Zijn verdedigende inzet is de laatste maanden met sprongen vooruit gegaan en nu weet hij dat er dus een groot verschil is tussen Gronings en Duits basketbal.

Het is altijd prettig om van EiffelTowers te winnen en vandaag voelt dat net zo. Met de wedstrijd van dinsdag (met meer dan 14 punten winnen van Weert) in het hoofd is dit een prima prestatie en dat geeft vertrouwen. Morgen even rust. Niet naar de FC want dat is veel te koud, lekker voor de buis naar de Superbowl kijken en maandag de ultieme voorbereiding op dinsdag. Morgenochtend komt Hakim Salem tekst en uitleg geven bij Radio Noord dus zo is de zondagochtend ook weer goed besteed.

Ik zou zo zeggen: proost. Die hebben we nu wel verdiend.

2 opmerkingen:

  1. Op welke zender is de superbowl te volgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat, HJ. Heb alleen de NOS gezien, puntje - puntje tot vlak voor tijd. En gelukkig 0,0 % aandacht voor D van Rogier ... kennelijk toch niet zo spannend allemaal voor niet-Groningers. Ik vond Kees A. juist wel op de belangrijke momenten z'n driepunters gooien ... 11 pt. is volgens mij ver boven z'n gemiddelde in Martiniplaza. Maar niet genoeg! Ingecalculeerde nederlaag, maar nooit leuk. Ik zie wel perspectief voor mei 2012.

    BeantwoordenVerwijderen