dinsdag 28 februari 2012

280212: Basketbalstilte en het Gala

Dinsdag nog een thuiswedstrijd en dan 5 en halve week diepe rust in de middenhal van MartiniPlaza. Althans, qua basketbal. 14 april spelen we nog een keer thuis tegen Rotterdam en dan is de reguliere competitie al weer afgelopen.

Een hopeloze planning waar we helaas niets aan kunnen doen. Feit is dat dit qua binding met sponsoren en publiek niet echt bevorderlijk is en dat de tussenronde die daarna gespeeld gaat worden ook niet uitblinkt in georganiseerd vakmanschap. Voordat het zover is moet er nog een reeks uitwedstrijden worden gespeeld en zoals we reeds weten, uitwedstrijden zijn niet ons sterkste punt. Voor het landskampioenschap is nog alles mogelijk. Er zijn nu nog nauwelijks uitspraken te doen over wie de grootste kans hierop heeft want iedereen kan van iedereen winnen. Doorslaggevend zal waarschijnlijk het omgaan met moeilijke momenten worden. Tegenslag en druk, dat zijn de dingen die door de beste ploeg onder controle moeten worden gehouden en dan zal leiden tot een ultieme climax. Ook op dat vlak hebben wij dit seizoen nog niet echt geschitterd maar wat niet is, kan nog komen. Een voorspelling doen is niet eenvoudig maar de kans dat concurrent Leiden het in ieder geval ver zal gaan schoppen ligt voor de hand. We zullen zien.

Afgelopen weekend was het jaarlijkse Gala in de mooie accommodatie in Zwolle. De tweede keer op rij dat het Gala daar werd georganiseerd. Een terechte keuze. De hal leent zich uitstekend voor een dergelijk evenement waar zo’n 1000 bezoekers op af komen. Stel je eens voor wat het effect zou zijn van zo’n opkomst in Plaza..

Alle elementen die al jaren worden gebruikt bij zo’n Gala waren aanwezig. Met behulp van wat Groningse inzet was het organisatorisch en achter de schermen goed voor elkaar en kon het publiek genieten van de acties op het veld. Als we kijken naar de wedstrijd, het dunken en het driepuntschieten waren we vanuit Groningen matig tot slecht vertegenwoordigd. Alleen Sergio en Jason waren in functie aanwezig en dat is toch wel erg mager. We staan bovenaan maar onze afvaardiging was duidelijk onder de maat. En dan te bedenken dat heel Den Bosch in de basis stond van de AllStarGame. Als je informeert naar het hoe en waarom doet iedereen zijn uiterste best om de procedure van de selectie meteen te verdedigen maar het feit is en blijft toch dat het best raar is.

Los van de spelers die in actie kwamen was er vanuit Groningen nauwelijks iemand aanwezig. Geen spelers die interesse hadden om te komen kijken en daarnaast ook heel weinig publiek. Blijkbaar leeft het Gala niet echt onder de Groningse basketbalfanatiekelingen. Wat de oorzaak daarvan is kan je alleen maar naar raden. Blijkbaar moet het toch aantrekkelijker worden gemaakt om de fans naar Zwolle te krijgen. Alle spelers verplichten om te komen naar het Gala? Andere opzet van de selectie? Meer spelvermaak dan alleen maar een AllStarGame, een driepunter en een dunk? Het lijkt een beetje op een verplicht nummer terwijl een ieder zich goed moet realiseren dat zoiets voor de fans wordt georganiseerd en niet voor de spelers zelf. Ondanks het feit dat de NBB/FEB/DBL niet echt de grootste vrienden zijn zal het voor een komende editie wel belangrijk zijn om eens kritisch naar het geheel te kijken. Laten we hopen dat het in de toekomst alleen maar beter gaat worden maar helaas zijn er nog geen tekenen dat dat ook echt het geval is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten