dinsdag 7 februari 2012

070212: Programma voor vandaag

Meer dan 14

We staan vandaag voor een flinke uitdaging. De eerste wedstrijd in deze kwartfinale werd in en tegen Weert met 14 punten verschil verloren. Aangezien de halve finalisten voor deze belangrijke Bekerstrijd eerst een uit- en een thuiswedstrijd in de kwartfinale moeten zien te overwinnen, is de opdracht vandaag meer dan duidelijk.

Precies een week geleden werd het eerste duel gespeeld en nu vandaag valt de beslissing. U weet ongetwijfeld nog dat de Beker in het afgelopen seizoen door ons werd gewonnen dus we hebben hier op deze dinsdag wel iets te bewijzen. De opdracht is dus niet alleen om de wedstrijd te winnen maar dat ook nog eens met meer dan 14 punten verschil. Dat is geen eenvoudige opgave maar natuurlijk ook niet onmogelijk. De ploeg zal er op gebrand zijn om het debacle van vorige week recht te gaan zetten en wij zijn er allemaal bij.

14 punten. Dat zijn bijvoorbeeld 4 driepunters en een normale veldscore. Of 14 losse vrije worpen. Weert zal er alles aan doen om het verschil niet zo groot te laten oplopen want zij staan aan de goede kant van de score met een tot nu toe ruime voorsprong. Ondanks de matige prestaties in de reguliere competitie van Weert is dit een uitgelezen kans voor coach Jim Meil om dichterbij een prijs te komen. De Beker is wat waard en kan zomaar leiden tot Europese wedstrijden. Vandaar ook dat de wedstrijd van vandaag wellicht de belangrijkste voor ons is dit seizoen tot nu toe. Als de missie slaagt staan we in de halve finale, zo niet dan rest er dit seizoen nog maar één haalbare prijs.

Met veel Kenners en coaches op de tribune is dit wel een mooi moment om vooraf over de strategie na te denken. Is het een kwestie van de voorsprong langzaam te gaan opbouwen en per kwart een punt of vijf zien uit te lopen of is de juiste aanpak om vanaf het begin zo snel mogelijk een ruime voorsprong te realiseren. Basketbal is een sport van het maken van runs. Dat geldt voor beide ploegen, dus soms de één, soms de ander. Als het momentum aanbreekt is het zaak om daar zo optimaal van te profiteren en in die tijd zo veel mogelijk punten te verzamelen. Gebruik maken van de flow en ondertussen ‘gewoon’ dat doen waar je goed in bent. Met de juiste spelers op het veld die elkaar goed weten te vinden is deze missie normaal gesproken natuurlijk goed te doen. Maar, winnen met 10 of 12 punten verschil is vandaag niet voldoende. 14 is het getal van vandaag en dat nota bene op de 7e van de 2e.

Als we kijken naar de uitslagen in de competitie tegen Weert dan zien we dat we uit twee keer hebben gewonnen met 3 en 1 punt verschil. Thuis was het verschil 25 punten dus wat dat betreft pleiten de statistieken in ons voordeel. Maar de wedstrijd van vandaag is niet zomaar een wedstrijd. De druk ligt hoger omdat de belangen nu een stuk groter zijn. Hoe gaan de spelers en coaches daar mee om en hoe wordt het spel gespeeld om het gewenste resultaat te bereiken. Dat is ook het mooie van Topsport, het gaat ergens over. Wat dat betreft is deze dinsdagavondwedstrijd eentje om absoluut van dichtbij mee te moeten maken. Laten we hopen dat we elkaar na afloop kunnen feliciteren met het behalen van de halve finale.

Ook vandaag is de steun van het publiek weer heel erg belangrijk. 96% van de aanwezigen in MartiniPlaza staat natuurlijk volledig achter onze ploeg om het doel van vandaag te realiseren. Wellicht dat die zesde man vandaag de doorslag zal gaan geven. U heeft dus een taak. Maak daar gebruik van en doe uw best. Het gaat tenslotte ergens om vandaag.

2 opmerkingen:

  1. het beste team dat ooit in de nederlandse competitie heeft gespeeld met diverse spelers uit de buitencategorie, die volgens topcoach clown Hakim, eigenlijk alleen maar spelen in spanje en Italie.... en dan verliezen van de nummer 1-na laatst. Eens kijken wat positivo HJ voor een positiefs nieuws heeft van deze wedstrijd!. Kom der maar in HJ! Wat heb je te melden grote vriend?

    BeantwoordenVerwijderen