zaterdag 18 februari 2012

180212: Een vluggertje

Drie keer met de ogen knipperen en het eerste kwart zat er alweer op. Geen time-outs, 1 persoonlijke fout, het was voorbij voordat je het door had. Sowieso, vijf minuten over negen en alle 3880 bezoekers keerden alweer huiswaarts. Het was een kortje vanavond.

Maar viel er wat te genieten? Nou, het was erg mager allemaal. Weliswaar een volle bak maar we hebben wel betere sferen meegemaakt in Plaza. Natuurlijk gaat het er om dat de wedstrijd werd gewonnen maar qua vermaak was het een mager zesje. Daarbij viel ook erg op dat de verdediging, toch het paradepaardje van de ploeg, meer had van een gatenkaas dan van een geoliede machine. Als dan blijkt dat de wedstrijd ook nog op rebounds werd verloren dan mogen we nog blij zijn dat onze ballen redelijk tot goed vielen. Een matig duel en toch winnen, dat zegt wel wat en is in deze fase van de competitie een aardige opsteker. De zeperd na het eerste thuisduel tegen Zwolle is hiermee wel gecompenseerd maar fraai is anders.

Bij Zwolle was het met name Huffman die de punten maakte. Een goeie schutter die vanavond het aardig op zijn heupen had. Reboundend was Zwolle duidelijk beter met daarbij een uitstekend spelende Nicky Hulzebos. Soms heeft hij zijn dag waarbij veel lukt en zijn inbreng goed is en vandaag was dat duidelijk het geval. Met zijn lengte en zijn ongelofelijk lange armen pakte hij zijn rol goed op en maakte een double double met 12 punten en 11 rebounds. Knap en prettig dat hij zonder zich te bukken zijn sokken zomaar kan aantrekken en dat gemak kwam hem vandaag goed van pas. Zwolle maakte door de snelle balhandling goed gebruik van de matige verdediging van Donar en het scheelde maar weinig of het duel had ook anders kunnen afgelopen.

De rotatie klopte niet, de tegenstander werd niet op de huid gezeten en de energie in de verdediging was gewoon te laag. Gelukkig kwamen 7 spelers in de dubbele punten waardoor de slechte verdediging in de aanval enigszins werd gecompenseerd. JD was niet zo trefzeker met zijn vrije worpen maar toch maakte hij op 1 punt na een double double. Avis kwam vandaag ook weer aan scoren toe en zijn 3 geblokte schoten waren goed en nuttig. Het scorend vermogen was vanavond goed en daarbij speelde bank ook een grote rol. 25 punten van onze bank en maar 7 vanaf de Zwolse bank. Daarbij opgemerkt dat die teller bij rust nog 14 tegen 0 was. De leerlessen van vandaag: vrije worpen en verdedigen. Stabiel zijn we wat dat betreft nog zeker niet dus de komende periode zijn dat duidelijk de focuspunten.

Dit was de zevende wedstrijd van dit jaar en dat terwijl het nog maar half februari is. Een beetje veel van het goede. Helaas moet dit nu ruim gecompenseerd worden en spelen we in de komende periode veel uitwedstrijden en zien we elkaar voorlopig een stuk minder vaak in Plaza. Met de berichtgeving van de commissie die is ingesteld voor het vormen van een nieuw bestuur zullen we in de komende weken meer te weten komen over de toekomst en de invulling van de nieuwe mensen. En zo is er dus toch nog wel iets om over te praten en om over te berichten.

De ploeg krijgt nu wat rust voor herstel en bezinning en volgende week zondag kunnen we een groot deel van het team gaan bekijken tijdens het gala in Zwolle. Zoals in het programmaboekje stond, wij de winst en Zwolle het Gala, een prima deal.

Een paar fragmentjes:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten