zaterdag 11 februari 2012

110212: Herstel na dinsdag

Na de ongelofelijke dreun van afgelopen dinsdag was de overwinning van vanavond wel even nodig en prettig. Die uitschakeling zat bij de coaches en spelers al de hele week in de benen en in het hoofd. Weert overtroefde ons in de Beker maar verloor vandaag thuis nota bene van Rotterdam.


Het halve team was ziek, zwak, misselijk of geblesseerd en dan is het maar afwachten hoe de overgebleven spelers op deze zaterdag op het veld zouden gaan verschijnen. De temperatuur op de trainingslocatie in Leek was ook nog eens veel te laag dus de voorbereiding was verre van optimaal. Dit zijn toch ook geen buitentemperaturen om normaal te functioneren als je niet van schaatsen houdt. De wedstrijd begon ook duidelijk niet goed. 2 tegen 10 was het na een paar minuten maar na deze slechte start ging het roer snel om. Sergio had the time of his life en nam het team op sleeptouw. Niet eens zozeer met rebounds wat normaal gesproken zijn sterke punt is maar nu met name qua scores. In de eerste helft maakte hij er al 19 en was hij nauwelijks te stoppen. De tweede helft was vervolgens meer dan het aanzien waard. De 2230 bezoekers genoten van de acties en van de aanvallende drift. Je zou eigenlijk niemand te kort mogen doen maar we noemen hier toch Jason, Sergio, David en Jessey als uitschieters. Ze namen allemaal hun verantwoordelijkheid en hun acties waren vaak goed tot zeer goed. Maar ook de afstandschoten van Ties en de rebounds van de zieke Thomas waren een prima bedrage voor de ploeg. Zelfs Max die normaal niet aan spelen toekomt deed het goed in zijn 7 minuten speeltijd. Het is dan altijd toch opvallend dat zo’n speler enigszins gezocht wordt want de eerste twee persoonlijke fouten die hij kreeg waren zeer discutabel en het affluiten niet waard.

Bij Magixx was het Hardgrove en daarna een poosje niks. Als het tegenzit bij de ploeg van Schuurs wordt het van kwaad tot erger en dat was ook nu weer het geval. De lijn valt uit elkaar en er wordt teruggevallen op individuele kwaliteiten en daar win je duidelijk niet mee. Reboundend waren ze vandaag de betere en zeker op het vlak van de aanvallende rebounds. Dat is iets waar aan gewerkt moet worden want een verschil van 10 is wel een beetje erg veel. De Bekkerings deden wat ze kunnen en ook niet meer dan dat. Van Henry weten we wat dat is en het is en blijft weinig verrassend. Ross was duidelijk niet in zijn goede doen want hij grossierde in fouten en voegde scorend en rebounds weinig toe.

Wie we er met nadruk even moeten uitlichten is wederom Jason Dourisseau. De warrior, de groene baret, the part of the solution en wat mij betreft wederom de MVP. Een double double maar daarnaast ook weer een aantal prachtige acties waaronder de steal en de geweldige score in het vierde kwart. Het dak ging er af in Plaza en Jason toonde zijn intense beleving. Wat een held. Een contract voor 5 jaar en een huis met een prachtig uitzicht. Dat zijn spelers waar je voor naar de hal komt. Stabiel, bevlogen en een uitstekende mentaliteit. Bij Magixx loopt er overigens een speler rond die enigszins vergelijkbaar is en wellicht een hele goede combinatie zou kunnen vormen met JD. En dan heb ik het natuurlijk over Markel Humphrey. Er blijken veel sollicitanten te zijn die zich hebben aangemeld voor de technische functie bij de club. Nou, deze tip krijgen ze bij deze gratis en voor niks.

Natuurlijk maakt dit het verlies van afgelopen dinsdag niet goed maar het is wel een goede opsteker. Ondanks de ellende van blessures, ziekte, kou en ander gedoe was dit een goede wedstrijd en kunnen we ons nu gaan richten op de wedstrijd van volgende week tegen Zwolle.

Tot slot, 2 foto’s van de man die het vandaag wéér heeft verdiend. Jason Dourisseau. Een topper!!

2 opmerkingen:

  1. Hoi HJ,
    Proficiat en wat is het stil nu ineens op dit blog ... waar zijn al die criticasters nu? Ik vind trouwens wel dat Nijmegen verplicht moet worden om in het vertrouwde Lime-groen te spelen hoor, want dit ziet er niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen