donderdag 9 februari 2012

090212: Programma voor 110212

De orde van de dag

Het is een bijzondere week voor het Groningse basketbal. Deze week stond in het teken van de overwinning van afgelopen zaterdag tegen koploper Den Bosch en de te kleine winst in de NBB bekerwedstrijd van dinsdag tegen laagvlieger Weert. Daarnaast besteden we vandaag aandacht aan de geschiedenis van onze club, want het is de DonarHistorieDag 2012.

EiffelTowers kwam een week geleden met hoge verwachtingen naar Groningen maar vertrok een illusie armer weer terug naar het zuiden. Met vergelijkbare verwachtingen kwam ook Weert naar het Noorden want een marge van 14 punten zou toch voldoende moeten zijn. Een kleine 2000 mensen hadden de kou getrotseerd om dinsdag de grote inhaalrace van dichtbij te bekijken. De wedstrijd kwam bijzonder traag op gang want na 5 minuten speeltijd was de stand nog maar 2 tegen 2. Bij rust was het 6 punten verschil in ons voordeel en had iedereen nog het volste vertrouwen in een goede afloop ondanks het feit dat Weert reboundend de betere was. Het leidde uiteindelijk tot een verschil van 14 punten in de reguliere speeltijd maar in de verlenging was Weert de betere en zo wonnen we weliswaar de wedstrijd maar was de marge te klein. Het verschil dat Weert in hun thuiswedstrijd had opgebouwd bleek voldoende. Het bekeravontuur is voorbij en voor ons dus dit jaar geen FinalFour in Almere.

Een trieste constatering in dit seizoen dat tot nu toe met vallen en opstaan verloopt. De Bekerstrijd was een mooie kans om zonder een uitputtende play-off serie toch een prijs te kunnen binnenhalen. Natuurlijk waren we er nog niet geweest als we de dubbele wedstrijd van Weert wel beter hadden afgesloten maar het behalen van de FinalFour was niet alleen voor het team maar ook voor de fans een mooie opsteker geweest. Weert heeft haar matige seizoen nu toch nog enige kleur gegeven door wel de halve finale te bereiken en dat is, naast een zevende plek op de ranglijst, best wel positief te noemen. Nu rest ons niets meer dan het verloop van de competitie en de play-offs die daarna in een aangepaste opzet zullen gaan beginnen.

Na het verlies om de Supercup en de laatste positie in de Europese poule is de vroegtijdige uitschakeling om de NBB Beker de derde vervelende constatering gedurende dit basketbaljaar. De mooiste en grootste prijs staat nog te wachten maar dat is meteen ook de zwaarste. Niets is onmogelijk maar het zal een hele klus worden om de eventuele finale te bereiken en die misschien zelfs ook te winnen. Meerdere ploegen doen het goed dit jaar en de verschillen tussen Leiden, Den Bosch, Nijmegen en wij zelf zijn klein. Bovendien zijn zelfs de ploegen die lager op de ranglijst staan niet kansloos want zoals wel vaker dit seizoen is gebleken, iedereen kan van iedereen winnen of verliezen. Voor de neutrale toeschouwer is dat een leuke constatering maar voor alle fans met een echt clubhart betekent het, niets is zeker en alles is mogelijk. Topsport gaat over winnen en verliezen maar zeker ook over het pieken op de goede en juiste momenten. Wat dat betreft liggen er nog volop kansen in de komende maanden. De afgelopen twee seizoenen hebben we in de finale gestaan en was heel Groningen in die periode in de ban van het basketbal. Laten we hopen dat ook 2012 weer zo’n mooie serie gaat opleveren en dat positieve verrassingen in ons voordeel zullen uitpakken.

Vandaag spelen we tegen Nijmegen uit Wijchen, Magixx Playing for KidsRights, met de wetenschap dat we deze ploeg thuis en uit dit seizoen al hebben verslagen. Dit is het derde duel dat de gebroeders Bekkering onze opponent zijn en natuurlijk gaan we ook nu weer volledig voor de winst. Deze zaterdag is het ook nog eens de DonarHistorieDag 2012 waarbij we terugkijken naar de rijke historie van Donar en er een reünie is van oud-spelers, -coaches en bestuursleden. Er is een DonarMuseum-tentoonstelling onder de hoofdtribune waar u een bezoek kan brengen om te kijken naar diverse uitingen en verhalen van vroeger. Geen heden zonder verleden. Prachtig. Donar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten