vrijdag 17 februari 2012

170212: Programma voor 180212

Avondje uit

Vandaag spelen we alweer de zevende thuiswedstrijd van het jaar 2012. Van de vorige zes duels werden er 5 gewonnen en werd er alleen met maar 2 punten verschil verloren van Leiden. Een licht vertekend beeld want de winst op Weert om de Nationale Beker was helaas niet voldoende om een ronde verder te komen. Wel gewonnen maar met een te klein verschil.

Maar toch, een goede prestatie als we kijken naar de resultaten in de thuiswedstrijden hier in MartiniPlaza. Een thuiswedstrijd brengt voordeel met zich mee en dat geldt voor ons wellicht nog meer dan voor de andere ploegen. Het thuisgevoel is belangrijk voor een team en na de start van dit seizoen waarbij een ieder even aan elkaar moest wennen is de band tussen het publiek en de ploeg ondertussen sterk verbeterd. Voor alle partijen een prettige constatering want het gaat natuurlijk niet alleen om het resultaat maar zeker ook om de sfeer, de beleving en de status van het Groningse basketbal. In de vijf competitiewedstrijden dit jaar kwamen gemiddeld 2950 bezoekers naar de hal. De bekerwedstrijd tegen Weert was niet alleen qua uitslag magertjes maar ook qua publiek. Die dinsdag waren er 1830 toeschouwers in MartiniPlaza. Los van het feit dat dit een dinsdag betrof valt er dus ook te constateren dat de competitie meer belangstellenden trekt.

De club probeert op allerlei manieren om een aantrekkelijk programma aan te bieden waardoor ook mensen die nog nooit bij een wedstrijd zijn geweest, deze kans alsnog krijgen. Zo zijn er arrangementen voor groepen die voorafgaand aan elke wedstrijd kunnen dineren in het restaurant en daarnaast ook een klein half uur durende spelregeluitleg kunnen krijgen. De basisregels van het spel worden dan toegelicht en voor mensen die nog nooit een wedstrijd hebben gezien is dat een welkome vorm van kennis en informatie. Want, dat hoeven wij u natuurlijk niet uit te leggen, basketbal is een spel met veel regels en bijzonderheden. Als leek valt het niet altijd mee om bepaalde beslissingen te snappen of te volgen. Bovendien gaat het allemaal erg snel en dat is dan meteen ook weer de charme van het spel. Het enthousiasme voor deze spelregeluitleg wordt elk seizoen groter maar mocht u dit ook eens willen bijwonen dan kunt u zich natuurlijk altijd even melden bij het managementbureau.
Een avondje Donar is een avondje uit. Dat is het doel en daar leent deze sport zich ook uitstekend voor. Een warme overdekte speelvloer, vermaak op en rond het veld, professioneel licht en geluid tijdens de wedstrijd en een snel scoreverloop wat de intensiteit en betrokkenheid verhoogt. Een prettige bijkomstigheid is dat MartiniPlaza zich uitstekend leent voor dit vermaak want we kunnen in Nederland zeker wel vaststellen, het kan ook anders.

Dat geldt overigens niet voor onze tegenstander van vandaag. Landstede Zwolle mag zich gelukkig prijzen met ook een prachtige speelhal. Niet voor niets wordt het jaarlijkse Gala ook dit seizoen weer in Zwolle gehouden. Wat mij betreft mag dat meteen voor de komende jaren worden vastgelegd want dat verdienen ze gewoon in Zwolle. Organisatorisch is het prima voor elkaar en de hal is uitstekend geschikt voor dit spektakel. Zondag 26 februari is het weer zover en vanzelfsprekend bent ook u van harte welkom. Entertainment van de bovenste plank waar veel spelers uit de eredivisie zullen verschijnen. Die dag is de winst niet meteen het doel want tijdens het gala gaat het om vermaak en plezier. Niet alleen voor de spelers en coaches maar zeker ook voor het publiek. Vandaag is dat duidelijk niet het geval. Nu gaat het wel om winst en verlies want elke ploeg wil zo hoog mogelijk op de ranglijst zien te komen voor de beste uitgangspositie voor het toetje van dit seizoen. Wat dat betreft hebben we vandaag nog iets recht te zetten. In het begin van dit seizoen won Zwolle hier in Plaza met zeven punten verschil met toen alle gevolgen van dien. Nu, een paar maanden later, hangt de vlag er duidelijk anders bij. Althans, daar gaan we natuurlijk vanuit. Ok, Zwolle het Gala, wij de winst vanavond. Een prima deal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten