vrijdag 12 februari 2010

110210: Winnen in BoZ!

Matt Haryasz: 27 punten en 19 rebounds. Wat mij betreft het derde standbeeld op de Grote Markt voor een speler van Donar. Een ongelofelijke prestatie van deze center. Mede door zijn inbreng wonnen we de wedstrijd in het extreem verre Bergen Op Zoom. Na het verlies tegen Den Bosch was het maar de vraag of we een paar dagen later deze dip te boven waren gekomen. Maar, ondanks de blessures, wonnen we de wedstrijd en staan we weer bovenaan in de competitie. 27 punten scoren is al een goede prestatie, maar ook nog eens 19 rebounds pakken… dat valt in de categorie TOP klasse.

Den Bosch verloor afgelopen week hun Europese uitwedstrijd. In de beker wil het ook niet echt lukken. Vanavond verloren ze thuis van Leiden met 75¬-85. Een paar quotes van de site van Eiffel: ‘EiffelTowers heeft zich weer eens van zijn belabberde kant laten zien in Maaspoort Sports & Events. In een foeilelijke partij deed iedereen zijn best om er een potje van te maken. Dat begon met het arbitrale trio dat vanaf het begin fout op fout stapelde. Aanvallend was het van Bossche zijde een drama. Het publiek had er – terecht – ruim voor het einde schoon genoeg van….’.

Lekker dat hun clubsite zo schrijft over de prestaties van het eigen team. Begrijpelijk dat coach Beck wel content was met de morele steun die hij in Groningen kreeg door middel van de T-shirts die door een aantal Groningse fans werd gedragen. Onbegrijpelijk dat men zo schrijft over het functioneren van de eigen ploeg. Verliezen hoort bij sport, toch?....

Zoals een supporter van Den Bosch vandaag tegen mij zei:’Hoe kan dat toch, maar twee kampioenschappen behaald maar toch zo’n hechte aanhang en zo’n grote supportersschare in Groningen…Hoe is dat mogelijk?’ Tja, misschien hebben wij iets meer respect voor de spelersgroep en delen we allemaal een bepaald gevoel. Het DONAR-gevoel, dat voelt als een hechte familie. Een gezonde basis die meer betekent dan een aantal titels. Ik ben blij en trots om deel te zijn van die familie. Donar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten