zondag 14 februari 2010

140210: Zwolle uit voor de beker

Twee punten in één kwart, een topscorer met acht punten en meer supporters van de tegenstander dan van je eigen publiek op de tribunes. Dat was kort gezegd hetgeen Landstede vandaag te bieden had. O nee, we vergeten nog wat. Een mascotte! Eerlijk is eerlijk, daarmee zijn ze al verder dan wij maar soms is achterwege laten beter dan zomaar iets doen.

We hebben wel eens duels met meer spanning kunnen aanschouwen in Zwolle. Dit was van de thuisclub een bijzonder matige prestatie waar ze zich ook best wel voor mogen schamen. Twee punten scoren in het derde kwart, het moet niet gekker worden. Ja, Donar speelde goed. In de eerste helft lieten we ons wel een beetje verleiden om in het tempo van Zwolle mee te gaan maar gelukkig was de tweede helft van een heel andere orde. David tegen Goliath. De returnwedstrijd in deze kwartfinale van de bekercompetitie zal voor Zwolle een aardige uitdaging worden. Met meer dan 41 punten verschil winnen van Donar in Martiniplaza en ze staan in de halve finale in Almere. Lastig, maar niet onmogelijk, haha. Zullen we dat duel maar telefonisch afdoen?

Het was vandaag echt weer een teamprestatie van Donar. Geen grote uitblinkers maar het collectief dat orde op zaken stelde. Gewoon een nuttige overwinning en de weg naar Almere veiliggesteld. Mooi was dat alle spelers vandaag hun speelminuten kregen en dat is voor de ervaring van de jonkies natuurlijk mooi meegenomen.

Maar wat een deceptie daar in Zwolle. Er waren veel meer Groningers aanwezig dan Zwollenaren. De horeca zal blij zijn geweest met het feit dat Groningen de tegenstander was want anders had er echt geld bij gemoeten. Voor het nodige vermaak waren er een paar trommelaars opgetrommeld die nog voor enige sfeer voor de thuisploeg moest zorgen. Vroeger deed Hammer dit nog wel eens vol overgave maar ook hij heeft blijkbaar al afscheid genomen van zijn eigen club. Nee, de swung is er uit bij Zwolle. Niet alleen op het veld maar ook bij de aanhang.

Morgen is het geen dagje vrij voor Marco en zijn mannen. Nee, dinsdag staat er al weer een wedstrijd op het programma en is Amsterdam de tegenstander. Een hele andere wedstrijd maar waarschijnlijk vergelijkbare omstandigheden als in Zwolle gelet op de publieke belangstelling. We zullen zien…

2 opmerkingen:

  1. Beste HJ , dat ik ben opgehouden met trommelen heeft meer te maken met mijn leeftijd, dan iets anders ik heb geen afscheid genomen van de club , maar kan niet anders toegeven dat het een trieste boel is in Zwolle. Grt Hammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alle respect Hammer! Jouw bezieling was altijd indrukwekkend. Dat het in Zwolle nu zo´n trieste boel is geworden heeft in ieder geval niet aan jou gelegen. Je kan altijd nog overstappen naar een andere club. Het is maar een uurtje rijden tenslotte. Schaf zo´n Donarjas aan en je krijgt van mij een Flames petje:-)

    BeantwoordenVerwijderen