dinsdag 23 februari 2010

230210: In de halve finale van de beker

De ploeg had zich vanavond drie doelen gesteld. Winnen met meer dan 25 punten verschil, meer dan 90 punten scoren en winnen op rebounds. Twee van de drie doelen zijn gehaald maar de derde, winnen op rebounds dus duidelijk niet. 42 tegen 36 rebounds verliezen van Zwolle is niet goed. Marco was dus niet tevreden en dat is begrijpelijk. Verdedigend is het de laatste tijd ook minder dan in het begin van het seizoen en dat zal zeker de komende tijd moeten gaan verbeteren.

Totaal heeft Zwolle nu over twee wedstrijden met 74 punten verschil verloren. Dat is op z´n zachtst gezegd ´nait best´. Coach Van Bergen had toch wel lichtpuntjes gezien omdat ze bepaalde zaken in de wedstrijd hadden kunnen oefenen. Welke onderdelen dat waren wilde hij niet kwijt. Nou, het zal waarschijnlijk niet het scorend vermogen zijn want dat was niet geweldig aan Zwolse kant. Ook het in het spel brengen van de bal zal het niet geweest zijn want alleen op dat onderdeel verloren ze al vijf keer de bal. Als het pakken van rebounds de missie was dan zijn ze zeker geslaagd.

1770 bezoekers waren aanwezig vanavond en zagen dat Donar geen moment in gevaar is gekomen. Steve had een wereldavond met 30 punten waarvan 8 driepunters en Blue zal ook zeker lekker gaan slapen met 22 punten en een heerlijke denderdunk. Dat was ook het hoogtepunt van de wedstrijd, een fake aan de driepuntlijn en dan met grof geweld naar de basket om de bal vervolgens hard door de ring te dunken. Bauscher had, net als afgelopen zaterdag niet zijn beste dag. Het vizier stond bij hem niet op scherp. Ondanks het ongetwijfeld heerlijk eten wat deze week door zijn moeder wordt klaargemaakt, zakken zijn prestaties een beetje terug. Qua inzet en karakter is er trouwens helemaal niks met Bausch. Hij blijft er 100% voor gaan en werkt zich drie keer in de rondte. Haryasz bleef in burgerkleding aan de kant met een lichte voetblessure en Aron had te veel last van een ingreep van zijn tandarts. Aangezien ik daar ook de nodige ervaring mee heb kan ik me heel goed voorstellen dat hij niet meespeelde en zijn kop vandaag bij andere dingen had.

Maar goed, weer een gewonnen wedstrijd. We staan nu in de halve finale van de NBB bekercompetitie en spelen de volgende wedstrijd op 26 maart in Almere tegen Leiden. Als we die ook winnen spelen we twee dagen later de finale.

Opvallend vanavond was dat de zaal deze keer heel snel leegliep. Zou iedereen snel naar huis willen om naar het schaatsen te kijken? Die kans is groot. Ik ga dat nu ook maar doen, hup Sven! (update: niet altijd de adviezen van je coach opvolgen, dat blijkt nu maar weer..)

1 opmerking: