maandag 22 februari 2010

220210: Programma voor 250210

Weert voor de vierde keer

Het kabinet is gevallen, Ron Jans gaat naar Heerenveen en wij spelen vandaag de derde thuiswedstrijd in zes dagen. Wat een toestanden allemaal en zo zie je maar weer, alles is mogelijk. Natuurlijk is het leuk voor ons om in deze vakantieweek veel wedstrijden te kunnen kijken maar bedenk wel dat het voor de spelers een hele intensieve periode is.

De bekerwedstrijd van twee dagen geleden tegen Zwolle was meer een formaliteit dan een duel om de punten. Vooraf wist de tegenstander al dat alleen winnen met 42 punten verschil het nodige rendement zou opleveren en dat is toch niet een prettig vooruitzicht. Helaas kunnen we u in dit boekje over het duel tegen Zwolle verder weinig vertellen omdat deze tekst al eerder aangeleverd moest worden. Gelukkig kunnen we nog wel iets zeggen over de wedstrijd tegen Amsterdam van afgelopen zaterdag. De ploeg onder leiding van coach Steenmetz heeft zich in de afgelopen maanden flink versterkt en dat is zeker te merken aan de manier waarop ze hun wedstrijden spelen. Eigenlijk staan ze nu te laag op de ranglijst maar dat heeft alles te maken met de matige competitiestart die Amsterdam heeft ondergaan. Ze spelen nu echt als een team en de Amerikanen zijn op een goede manier ingepast waardoor het rendement meteen met sprongen vooruit is gegaan. De uit- en thuiswedstrijd tegen Amsterdam die binnen vijf dagen moesten worden gespeeld, werden beide gewonnen en dat is toch weer een keurige prestatie van Donar. Na afloop van die thuiswedstrijd was er in deze hal nog een geslaagd feestje van de supportersvereniging. Het nieuwe bestuur wil duidelijk met frisse moed ertegenaan en dat is goed te merken aan alle initiatieven die nu al zijn opgestart. Een DJ, een verloting met leuke prijzen en een interview met drie spelers van het team waren de ingrediĆ«nten van de geslaagde afterparty afgelopen zaterdag. Wat zou het toch leuk zijn als we na elke thuiswedstrijd samen zo’n feestje zouden kunnen vieren. Daarnaast werd tijdens de pauze van de wedstrijd ook de winnaar van het ‘Dinner with the Stars’ bekend gemaakt. Deze winnaar mag komende maandag met twee spelers genieten van een uitgebreide maaltijd in het NewsCafe in de binnenstad van Groningen. Binnenkort kunt u een verslag hiervan lezen op de site van GasTerra Flames.

Vandaag spelen we voor de vierde keer dit seizoen tegen de ploeg uit Weert. De drie voorgaande duels werden allemaal relatief eenvoudig gewonnen. Zaterdag 30 januari werd de laatste thuiswedstrijd tegen de zuiderlingen gespeeld en die eindigde toen met 113 tegen 76. Na afloop van die wedstrijd was coach Oliver van Kempen bijzonder goed te spreken over de kwaliteiten van onze ploeg. Hij noemde Flames het PSV van het basketbal en vindt dat wij zeker bij de Europese top behoren. Van Kempen was bovendien onder de indruk van de entourage in Groningen en de altijd aanwezige grote supportersschare. Vandaag zal hij waarschijnlijk zonder bezwaar weer in de bus zijn gestapt op weg naar het hoge Noorden. Niet zozeer omdat hij verwacht dat deze wedstrijd door zijn ploeg gewonnen zal worden maar meer omdat het zeker geen straf is om een basketbalavond in Groningen mee te maken. Weert heeft het moeilijk dit seizoen. Momenteel vechten ze samen met Amsterdam om de zevende en de achtste plaats op de ranglijst en zoals u weet is dat bepalend voor de eerste tegenstander tijdens de Play-offs. Natuurlijk is alles nog mogelijk maar zoals het nu lijkt is de kans erg groot dat we 22 april voor de eerste ronde in de kwartfinale beginnen met een thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander als vanavond.

Tot slot nog even iets van huishoudelijke aard. Het zal u ongetwijfeld al zijn opgevallen dat de spelers na een thuiswedstrijd maar wat graag een high-five met u willen delen langs de rand van het speelveld. Dit is dit seizoen absoluut een nieuw fenomeen in deze hal en het aantal high-fives wordt elke wedstrijd groter. Ook u kunt daar gewoon aan meedoen. Wat moet u daarvoor doen? Weinig. Zorg dat u meteen na de wedstrijd in de buurt bent van de boarding aan de lange zijde of aan de korte zijde richting de kleedkamers. Vervolgens kijkt u naar de spelers die langslopen, tover een glimlach op uw gezicht en houd uw rechterhand gestrekt omhoog met de binnenkant van de hand richting de spelers. De rest gaat eigenlijk vanzelf. Ook bezoekers van de BBC tribune kunnen natuurlijk hier aan meedoen. Voor hen betekent het alleen wel dat ze eerst een sprintje naar beneden moeten trekken. Maar ach, kleine moeite toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten