zondag 21 februari 2010

210210: Winst in Martiniplaza

´It´s really great to be here and we will be watching three more games!´ Dat waren de woorden na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Amsterdam van de trotse ouders van Matt Bauscher die zaterdag op Nederlandse bodem zijn geland. Ze blijven een week en zo kunnen ze totaal dus vier wedstrijden zien waarvan de eerste in ieder geval winnend werd afgesloten.

Voor de verandering speelde Flames deze wedstrijd in het blauw. De reden daarvoor was eenvoudig. De witte shirts die normaal bij thuiswedstrijden worden gedragen, worden momenteel opnieuw bedrukt waardoor de blauwe shirts nu even als thuistenue zijn gebruikt. Amsterdam wilde hier natuurlijk wel aan meewerken zo zag het er een beetje anders uit dan gebruikelijk.

De wedstrijd was voor een groot deel een kopie van de wedstrijd tegen Amsterdam van afgelopen dinsdag. Een taai verdedigende tegenstander die bovendien erg hoge schotpercentages wist te genereren. De ploeg uit 020 is duidelijk met sprongen vooruit gegaan en dat is voor het verloop van de competitie alleen maar goed. Donar is nog een paar maatjes te groot maar alle andere tegenstanders zijn voor die ploeg wel te verslaan. Mason is duidelijk de aanjager maar als die een sterke verdediger zoals JD tegenover zich heeft wordt het allemaal een stuk lastiger. Daarnaast zijn Saunders en Calhoun nuttige spelers die makkelijk kunnen scoren. Ook het aanstormende talent Voorn moet even worden genoemd. Daar gaan we de komende jaren nog veel meer van horen.

Flames heeft duidelijk moeite met het spel van Amsterdam. Toch wist de ploeg de controle over de wedstrijd te houden en zo de twee punten veilig te stellen. Bostain speelde overtuigend en scoorde zelf op belangrijke momenten. Ellis was weer een beest in de rebound en de beide Matt´s blonken weer eens uit op meerdere vlakken. Haryasz speelde een beetje wisselvallig maar nam de ploeg zeker de eerste drie kwarten op sleeptouw. Bovendien is zijn inzet en beleving van de wedstrijd absoluut indrukwekkend. Niet alleen zijn teamspelers maar ook het publiek weet hij op de juiste momenten te prikkelen om volledig achter het team te gaan staan. Een paar armbewegingen van Matt en heel Martiniplaza komt omhoog! Heerlijk. Bauscher had een beetje last van druk. Wellicht kwam dat door de aanwezigheid van zijn ouders. Forceerde soms een beetje maar op de doorslaggevende momenten nam hij het initiatief en scoorde een aantal belangrijke punten.

Kortom, een leuke wedstrijd om naar te kijken en de punten weer in de pocket. Coach Steenmetz van Amsterdam bood bij de persconferentie als eerste zijn excuses aan voor het feit dat hij de vorige keer niet was komen opdagen. Sorry. Zijn redenen daarvoor waren overigens begrijpelijk. Nu wilde hij met alle plezier de pers wel te woord staan en gaf daarbij alle complimenten aan Flames.

Na de persconferentie was er nog een feestje van de supportersvereniging. Een prima initiatief wat eigenlijk na elke thuiswedstrijden gehouden zou moeten worden. De spelers waren allemaal aanwezig en tijdens de interviews kregen we het bijna voor elkaar dat Steve zijn danskunsten zou gaan laten zien. Helaas was hij deze keer nog niet te verleiden maar wellicht komt dat de volgende keer. Het was weer een gezellige basketbalavond waarbij directe concurrent Bergen op Zoom niet in Leeuwarden wist te winnen. Prettig…

Zo, nu op naar dinsdag. Zwolle moet met 42 punten verschil winnen om door te gaan in de bekercompetitie. Onmogelijk? Nee. Praktisch realiseerbaar? Nee. We willen winnen, altijd en van elke tegenstander, dus ook dinsdag!


Who´s the Man?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten