dinsdag 16 februari 2010

160210: Zware Dobber in Amsterdam

Dat was vandaag absoluut een spannende wedstrijd. Uiteindelijk stond er 81-84 op het scorebord maar deze overwinning was absoluut niet eenvoudig. Amsterdam speelde een goede wedstrijd onder leiding van de jeugdige Jessey Voorn. Verdedigend hadden ze ons goed geanalyseerd waardoor we ons eigen spelletje moeilijk konden spelen. De rotatie in hun verdediging werd goed uitgevoerd waardoor we bijna drie kwarten lang geen potten konden breken onder de Amsterdamse basket.

Halverwege het laatste kwart stonden we nog met elf punten voor maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon door een aantal slimme scores van de tegenstander en een paar domme turn-overs aan onze kant. De laatste minuten werden bijzonder spannend en dat fenomeen hebben we de laatste tijd niet echt meegemaakt. Alle complimenten voor het spel van Amsterdam. Ze zijn daar duidelijk met sprongen vooruit gegaan. De inbreng van de nieuwe spelers heeft ze daar duidelijk goed gedaan.

Gelukkig werd de wedstrijd toch in ons voordeel beslist terwijl we twee van de vier kwarten hebben verloren (17-20 en 15-20). Met name het karakter van Matt Haryasz was duidelijk aanwezig en op de belangrijke momenten wist hij zijn ploeg op sleeptouw mee te nemen. Zijn double double was belangrijk maar zijn gedrevenheid richting zijn medespelers maar ook richting het Groningse publiek was fenomenaal. Wat een bezieling heeft die man! Dourisseau werd topscorer met 21 punten. Een puike prestatie mede omdat Jason zijn handen vol had om Mason uit de wedstrijd te houden. Dat lukte hem trouwens prima want Mason kon niet echt imponeren vandaag.

De sfeer in Amsterdam is wel eens anders geweest. Naast de ongeveer 60 supporters uit Groningen zaten er toch zeker minimaal 300 bezoekers die niet specifiek voor Groningen waren. Blijkbaar heeft het bestuur van Amsterdam iets goeds gedaan want zoveel publiek in Sporthallen Zuid hebben we lang niet gezien. Misschien heeft de shirtsponsor van Amsterdam, cheaptickets.nl daar iets mee te maken want er moet toch een reden zijn waarom er nu opeens wel wat publiek naar de sporthal komt....

Een nuttige maar een zwaar bevochten overwinning. Dat belooft nog wat voor zaterdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten