zondag 28 februari 2010

280210: Weer gewonnen

Korte update op deze regenachtige zondag.
We hebben gewonnen in en van Rotterdam gisteren. Dat is geen verrassing natuurlijk. Wellicht dachten velen dat we daar even met meer dan 30 punten verschil zouden gaan winnen maar vergeet niet dat dit de vierde wedstrijd in acht dagen was. Dat is fysiek en mentaal zwaar. Feit is dat we alle vier wedstrijden hebben gewonnen en daar draait het om in de sport!

Met verbazing trouwens net de column gelezen van Mart Smeets in een dagblad over de Olympische Spelen en dan met name over de situatie rond het bobteam. Smeets vraagt zich af of Edwin van Calker nou een slapzak is of dat hij een verstandige keuze heeft gemaakt. Eigenlijk laat hij de conclusie in het midden maar hij pleit vervolgens voor meer psychologen in de sport. Die hadden volgens hem heel veel kunnen betekenen in Vancouver. Volgens hem had de bobbond of het NOC*NSF zo iemand moeten meesturen om de sporters te begeleiden.

Misschien had het wel effect gehad als een sportpsycholoog met van Calker aan het werk was gegaan maar is het niet een beetje mosterd na de maaltijd. Je kiest bewust voor een sport en je kent de risico’s, althans daar mag je toch vanuit gaan. Een beetje te makkelijk om dan psychische hulp in te moeten roepen op het moment dat het er echt om gaat. Als deze trend zich gaat doorzetten dan krijgt de psychische hulpverlening het nog druk! Niet alleen sporters hebben hulp nodig maar wat dacht u van supporters? In ons geval, straks, de final four om de nationale beker en de play-offs die de gemoederen ernstig gaan bezighouden. Hoe bereiden we ons daar op voor? De spanning zal tot grote hoogte stijgen en hulp om tot enig realiteitsbesef te komen is dan absoluut gewenst. Voor zover bekend is Van Calker geen basketbalfan. Misschien maar goed ook, de spanning zal hem waarschijnlijk te groot worden.

Terug tot de orde van de dag. De OS zijn afgelopen, de FC moet het vandaag doen tegen Feyenoord en Donar speelt donderdag weer een thuiswedstrijd. Leiden met coach Toon van Helfteren komen dan op bezoek in Groningen. Nog vier nachtjes slapen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten