zaterdag 2 april 2011

020411: appeltje eitje

22-6, 18-9, 23-19 en 20-7. Wat moeten we dan nog zeggen. Amsterdam werd op alle fronten afgetroefd en afgedroogd. Na het opstootje in het eerste kwart was de toon gezet en werd de wedstrijd door Donar met veel energie overheerst. 3960 bezoekers zagen niet een spannende wedstrijd maar waren wel getuige van prachtig basketbal. Voor de sport een absolute reclame want we speelden met regelmaat Hoge school basketbal.

Als je de belangrijke spelers van de tegenstanders lam legt heb je de wedstrijd al voor de helft gewonnen. Beide Jason’s moesten het doen tegen Voorn en De Randamie en deden dat allebei vol overgave. Voorn werd weliswaar topscorer bij Amsterdam met 13 punten maar zijn collega’s bleven steken op maximaal 7 punten. De Randamie pakte 10 rebounds maar als ploeg bleven ze met 38 tegen 54 ver achter. Als dit de generale repetitie was voor de kwart finalewedstrijd in de komende Play-offs dan weet Amsterdam precies wanneer dit seizoen de laatste wedstrijd in hun thuishal zal worden gespeeld.

Bauscher was eigenlijk nog geblesseerd aan de enkel. Afgelopen week had hij weinig getraind maar zijn houding en lichaamstaal spraken op de afsluitende training van vrijdag boekdelen. Wat er ook gebeurde, hij wilde spelen en dat stak hij ook niet onder stoelen of banken. Je zag het in zijn ogen. De energie spatte er vanaf. Met 12 punten en 5 assists speelde hij ook een prima wedstrijd en was van een blessure niks te merken. De meest opvallende speler was wederom Hype. Als de titel van MVP van de competitie dit seizoen niet naar hem gaat dan moeten we maar eens een hartig woordje met de jury gaan spreken. Zijn inzet, energie en scherpte leidde tot 21 punten, 12 rebounds en maar 2 persoonlijke fouten. Wat ook genoemd mag worden waren de 5 rake driepunters van Steve Ross. Daarnaast pakte hij ook nog even 9 rebounds en daarmee zal hij de bittere smaak na de bekerfinale nu wel hebben weggespoeld.

Alle drie jonge Nederlandse spelers mochten vandaag hun minuten meepakken. Valentijn was van de drie met stip de meest opvallende speler.

En dan het moment van de huldiging. Het hoort gewoon bij een gewonnen prijs. Het was een mooi plaatje ondersteund door prima muziek. Groningen is trots op haar basketballers en hebben er nog absoluut geen genoeg van. Wethouder Frank de Vries wilde nog meer en velen met hem. Eind mei weten we of er weer een nieuwe vlag kan worden onthuld. De kans is groot en zeker aanwezig.

Tot slot, de roddel ging dat de nieuwe coach voor de komende seizoenen aanwezig was in Plaza. Hier en daar wordt er natuurlijk driftig gespeculeerd over wie het zal gaan worden en ook ToH heeft wel een idee. Nou, ik heb hem niet gezien vandaag. Maar wie weet is hij de komende weken wel een keer in onze hal te zien. Het zou natuurlijk best kunnen.

Zaterdag weer thuis. Dan is Leiden de tegenstander. Een belangrijk duel, op vele vlakken.

2 opmerkingen:

  1. Ga met je idee over de nw. coach mee :-), zou wederom een nw. periode kunnen inluiden van mooie successen net als de afgelopen 2 seizoenen!!
    Zie je komende zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi feestje, HJ. Om een beetje jaloers op te worden hier in DB. En voor ons valt er weinig te feesten dit jaar, zeker nu Skip Mills de rest vh seizoen uitgeschakeld is ... maar goed, de 1/2 finale PO is al een stap beter dan vorig jaar, en dat moet toch kunnen? Tegen Donar? Ik ken 't schema nog niet uit mijn hoofd.
    De 1/4 finale kunnen jullie misschien administratief afhandelen met wat Groninger koek erbij. Hebben ze in 020 ook nog iets.
    Tja, en dan jullie nieuwe coach, Char vraagt of z'n voornaam met een T begint. Ik denk van wel ... en loopt ie die ook regelmatig op.
    Appeltje eitje? Wat dacht je van "2 vingers in de neus"?

    BeantwoordenVerwijderen