zaterdag 30 april 2011

300411: Programma voor 010511

Who’s next?

Den Bosch dus. Ook EiffelTowers had drie wedstrijden nodig om de halve finale te halen. Afgelopen donderdag wonnen ze overtuigend met 99-76 van Bergen op Zoom waardoor de ploeg van coach Raoul Korner dus ook bij de laatste vier zit.

Het was spannend donderdag! Een derde wedstrijd spelen waarbij je weet dat alles zo maar over kan zijn, brengt de nodige spanning met zich mee. Weert kwam vol vertrouwen naar Groningen na de overwinning van dinsdag maar deze keer werd hun kleine grote man een stuk beter verdedigd waardoor de ploeg uit Weert niet echt lekker in het ritme kwam. Bovendien stelde Matt Haryasz met nadruk even orde op zaken. Met 28 punten en 12 rebounds was hij met stip de man van de wedstrijd en werd hij natuurlijk ook veelvuldig in de aanval gezocht. Jason Dourisseau, de MVP van de competitie, hing als een schaduw de hele avond om Stokes heen waardoor de topscorer van de uitwedstrijd deze keer nauwelijks aan open schoten toe kwam. Ook Bauscher liet zich van zijn beste kant zien met 18 punten en straalde bovendien weer de energie uit die we van hem gewend zijn. Opvallend was dat maar 2380 bezoekers naar de wedstrijd waren toegekomen maar ondanks dat zat de sfeer er toch goed in. Blijkbaar had Groningen er wel vertrouwen in dat het allemaal goed zou komen en werden de financiële middelen gespaard voor deze halve finale. Voorafgaand aan de wedstrijd van donderdag deden de trommelaars in Martiniplaza bijna de trommelvliezen (hoe toepasselijk) knappen maar blijkbaar gaf het toch de prikkel aan het team en aan het publiek om tot het uiterste te gaan. En met succes!

En zo staan we in de halve finale om het landskampioenschap. Nu moeten we als eerste drie wedstrijden zien te winnen en dat zal weer een hele opgave worden. Den Bosch is al jaren een tegenstander van formaat waar we al heel veel Play-off wedstrijden tegen hebben gespeeld. Ook zij moesten in de eerste ronde drie wedstrijden spelen waardoor de voorbereiding van beide ploegen qua energie redelijk gelijk is verlopen. In de kwartfinale was het met name Rogier Jansen die de Bossche ploeg op sleeptouw nam. Ook Akerboom liet zich met zijn afstandschot weer goed zien en onder de borden was het vooral Jackson die het zware werk verrichtte. De basis van Den Bosch bestaat uit vier Nederlanders (Jansen, Wessels, Akerboom en Aarts) en samen met spelverdeler Turner zijn dat meteen ook de belangrijkste mannen van het team. Mills, de speler die in de competitie qua statistieken de hoogste score had, liep een paar weken geleden een spierblessure in zijn been op en zal in de komende serie nog niet aan spelen toekomen waardoor de rotatie van Den Bosch nu toch wel enigszins beperkt is.

Rogier Jansen dus weer in Plaza. Zijn beslissende driepunter in de verlenging in 2004 die ons toen het landskampioenschap opleverde zijn we nog niet vergeten. Maar nu speelt hij voor de ploeg waar wij drie keer van willen en moeten winnen. Het thuisvoordeel ligt aan onze kant en dat bleek ook in de kwartfinale toch van grote betekenis te zijn. Zo’n eerste ronde is vaak een spannende en cruciale periode omdat een misstap zomaar fataal kan worden. Die fase heeft de ploeg goed doorstaan en dat geeft veel vertrouwen voor de komende weken. Vandaag beginnen we gewoon weer met nul tegen nul en is alles weer mogelijk. Met uw steun hier in Martiniplaza maar natuurlijk ook bij de uitwedstrijd(en) in Den Bosch moet het mogelijk zijn om deze serie winnend af te sluiten en door te stomen naar de grote finale. Maar zover is het nog lang niet. Op deze zondagmiddag is er één punt te verdienen en we gaan er alles aan doen om meteen die voorsprong te pakken!

1 opmerking:

  1. Mooi stukkie HJ. Met goede "inside information", knap :)
    Ik ben er bij morgen en koop zeker een wedstrijdboekje, al was het maar voor de archieven. Op naar een mooie serie ... have fun!

    BeantwoordenVerwijderen