zondag 1 mei 2011

010511: Slecht en Goed

Slecht voor de gezondheid maar wel een goed resultaat. Eerlijk is eerlijk, bij een tussenstand van 49 tegen 60 in het vierde kwart had ook ToH er weinig vertrouwen meer in. De zone van Den Bosch speelde zo’n grote rol in onze aanval dat onze spelers te vaak twijfelden. Durf ik wel te schieten of speel ik de bal maar veilig naar een collega. Totdat met name Robby het lef had om de open driepunters gewoon te schieten en zowaar ook raak! Toen de turn over van Turner en de goede aanvallende dreiging van Bauscher en zo wisten we toch de wedstrijd in de laatste minuten te winnen.

Wat een ontknoping van deze eerste wedstrijd in de halve finale. Niet fraai maar wel winnen. De zone van de gasten was nota bene noodzakelijk vond coach Korner omdat de man to man verdediging van zijn ploeg niet goed was. Ik dacht toch echt dat het vooraf al vast zou staan dat Den Bosch zone zou gaan verdedigen omdat dat eigenlijk het enige wapen is waar wij niet erg goed mee om kunnen gaan. Dat Wessels (20 punten) vervolgens ook nog zijn schot lekker onder controle krijgt was voor de roodhemden de slagroom op de taart. Aanvallend stond onze aanval onder veel te veel spanning. Iedereen weet dat je een zone het beste kapot kan schieten maar niemand durfde. Complimenten voor Steve Ross dat hij ieder geval het lef had om te schieten terwijl te weinig ballen ook daadwerkelijk door de ring gingen. Ook Turek deed het best aardig. Niet geweldig maar er was in ieder geval geen sprake van verslapping met zijn entree. Dat gold wel voor de andere drie wissels: Aron, Otten en Bekkering. Het niveau zakte met hun inbreng naar een onvoldoende en dan wordt de rotatie wel erg mager. Marco had geen keuze en viel weer terug op de basis die ook nu weer de verantwoordelijkheid nam. Korner vond dat het allemaal lag aan de reboundkracht van Flames. Met die intensiteit win je wedstrijden en dat bleek vanavond maar weer. Misschien niet fraai maar wel doeltreffend. Dat is ook Play-off basketbal.

We troffen het vanavond wel met de heren scheidsrechters. Tjongejonge. Peters, Zwiep en Den Hartog en dan ook nog een commissaris (Den Bakker) die ook graag zijn stempel op een wedstrijd wil drukken. Vier mannetjes bij elkaar. Gelukkig hadden beide ploegen daar last van en was er dus geen team dat daar meer last van had dan de ander maar leuk is anders. Ook dat hoort in een halve finale en is gewoon een onderdeel van de omstandigheden.

1-0 en dus gewoon een goede start. Verdiend? Ja natuurlijk want we eindigen de wedstrijd met meer punten dan de tegenstander. Zo simpel is het. Dinsdag het vervolg. Ik voorspel nu een eindstand in deze serie drie tegen één.

Cruciale fase in de wedstrijd:

1 opmerking:

  1. Pfffff, .... proficiat. Natuurlijk de terechte winnaar, want je hebt de meeste punten na 40 min. Verdiend? Ik dacht het niet! Gestolen overwinning heet dat. Er was maar één ploeg die recht had op de overwinning en dat was Den Bosch. Scheidsen en cruciale momenten ... Een werkelijk belachelijke onsportieve fout op 0:49 van het einde kantelt de boel. En op 0:08 voor het einde snel een 'safe call' tegen Steenvoorde fluiten. Schijtleisters noemen we dat hier.
    Conclusies: 1-0 en da's terecht, want je hebt gewonnen. Turner ontbeert nog de benodigde ervaring. Dit was met Oliver nooit gebeurd. Prachtig Play Off basketball; ik heb genoten hoor en de zure smaak is alweer weg. Morgen gewoon 1-1 maken en dan komen we nog een keer de verdiende winst in Martiniplaza ophalen :) Wie weet donderdag al.

    BeantwoordenVerwijderen