woensdag 4 mei 2011

040511: Programma voor 050511

1 - 1

Van een situatie van een best-of-five zijn we nu dus weer terug bij een best-of-three. Beide ploegen wonnen het eerste thuisduel waardoor we nu op één tegen één staan. Twee duels zijn er nu gespeeld en beide wedstrijden gaven een helder beeld van de sterke en zwakke punten van beide ploegen.

De wedstrijd van afgelopen zondag zullen we niet snel meer vergeten. Elf punten achter staan en toch weer fenomenaal terug weten te komen. De laatste minuten van het vierde kwart waren zondag werkelijk bloedstollend en zenuwslopend. Doorslaggevend was de onsportieve fout van Stefan Wessels die overigens volledig terecht werd gefloten. De vrije worpen en het daaropvolgende balbezit van ons leidden tot de overwinning en zo was de eerste klap een daalder waard. Het grote verschil zat hem die wedstrijd in de aanvallende rebounds, twintig voor ons en negen voor Den Bosch. Het gevolg van overtuigende reboundkracht wat een belangrijk wapen is voor de ploeg van coach Marco van den Berg. Maar laten we ook vooral niet vergeten dat de twee tweepunters van Haryasz en de driepunters van Bostain die toen in het laatste kwart opeens wél vielen ons weer helemaal terugbrachten in de wedstrijd. Terwijl over de hele wedstrijd alle schotpercentages van Den Bosch beter waren dan die van ons.

En toen werd het dinsdagavond, acht uur in de lang niet volle Maaspoort in Den Bosch. Deze uitwedstrijd was duidelijk anders dan de eerste thuiswedstrijd. Niet alleen qua spel maar ook qua wedstrijdsfeer. Nou zijn we wel wat gewend qua sfeer in Den Bosch dus verbazingwekkend was dat ook weer niet. De thuisploeg wist wat ze moesten doen en kwamen met veel energie uit de startblokken. In de eerste helft maakte Den Bosch een ongelofelijke run met veel punten op rij en dan loop je duidelijk achter de feiten aan. Vooral het vrije worpen verschil was groot. Den Bosch scoorde ze nagenoeg allemaal terwijl onze ploeg de bal maar niet door het netje kon krijgen. Toch wisten onze mannen in de tweede helft weer goed terug te komen en leek het even of het vierde kwart een kopie zou worden van het laatste kwart van de thuiswedstrijd. Maar niets was minder waar. Schutter en aanvoerder Kees Akerboom schoot alle hoop aan flarden en daar hadden we duidelijk geen antwoord op. Qua rebounds wonnen we de wedstrijd ruimschoots maar aanvallend gaven te veel spelers niet thuis en dan mis je toch de essentie van het spelletje. Beide Matt’s kwamen samen niet verder dan negen punten en dat is voor hun toch duidelijk onder het normale niveau. Bostain werd regelmatig gezocht om tot een schotpoging te komen en werd aan onze kant topscorer met veertien punten maar had wel enorm veel pogingen nodig om zo ver te komen.

Vandaag dus wedstrijd drie in deze serie. Na de eerste twee wedstrijden weten beide ploegen precies wat de sterke en de zwakke punten zijn van de tegenstander dus dat belooft voor vandaag weer een spannend duel. De zoneverdediging van de Brabanders zal vandaag goed bespeeld moeten worden en de schotpercentages zullen in vergelijking met dinsdag met sprongen vooruit moeten gaan. Bovendien zullen ook de bankspelers nu hun positieve bijdrage moeten gaan leveren waardoor onze brede selectie zijn vruchten gaat afwerpen. Spanning , sensatie en actie. Dat is ook het mooie van zo’n serie. De spelers weten precies wat er van ze verwacht wordt en hoe de tegenstander het spel speelt. Maar nu gaan er ook zaken meespelen als druk, ervaring en gewoon jezelf kunnen blijven. Het grote voordeel van vanavond is het door ons behaalde thuisvoordeel waardoor er nu meer dan 3000 supporters als één blok achter Donar zullen staan en dat scheelt zoals altijd een beste slok op de bekende borrel.

En na vandaag wordt aanstaande zondag een zogenaamd sleutelduel. Laat duidelijk zijn dat onze steun dan zeer gewenst is! Er is ruimte zat in de Maaspoort dus pas uw agenda aan en maak die reis naar het zuiden om de ploeg te steunen. Maar eerst vandaag. Twee tegen één is het doel. Daar zijn we het allemaal roerend over eens!

3 opmerkingen:

  1. Mooi dat je m'n analyse van het belang van die "O" deelt. Niet de onjuistheid ervan. Tja, je kunt 'm als scheids geven, maar zo heb ik er dinsdag ook nog wel 'n paar Groningse gezien, die niet werden gegeven. Gelukkig nu niet van invloed op de uitslag. Klaar ermee.
    Jammer van je sneer naar de Bossche sfeer. Die was op zich prima; zeker voor de aanhangers van de roodhemden. Helaas lopen er bij beide ploegen in de aanhang wat malloten rond, die over en weer als rode lappen op een stier werken. Geen aandacht aan geven en neutraliseren die hap. Op naar minimaal weer 2 heerlijke Play Off games met zeker ook op zondag een zeer sfeervolle Bossche entourage.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is nieuwe coach mischien Jonh patrick= staat nu met 2-0 achter in de play/offs. dit is een berichtje na aanleiding van een van de twitter berichtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toine--> Het had 2-0 moeten staan? Waarom? Omdat jullie 'hadden' moeten winnen? omdat jullie die ballen niet expres weg gooiden? Omdat Wessels die fout niet had 'moeten' maken. Wat een onzin. Het staat 1-1, het is een mooie serie en de wedstrijden zijn beide niet 'bepaald' door de refs. Vanavond weten we de volgende stand en ook die zal terecht zijn hoe het ook verloopt. Ik vindt Korner een beetje zielig reageren.. net zoals bij het incident in nijmegen

    BeantwoordenVerwijderen