donderdag 19 mei 2011

190511: 1 - 2

We hadden de kans maar het is helaas niet gelukt. ToH was niet in Leiden dus inhoudelijk kan ik weinig over de wedstrijd zeggen. Een blik op de statistieken zegt echter genoeg. Slechte schotpercentages en wel weer een groot reboundoverwicht in ons voordeel. Deze serie laat nu al zien dat er een verband bestaat tussen de schotpercentages en de locatie waar de wedstrijd wordt gespeeld. Joh, wat een inkopper…

Moeten we nog even terugkomen op het moment dat we dit cruciale thuisvoordeel in deze serie hebben weggeven? Het heeft totaal geen zin natuurlijk maar die wedstrijd in en tegen Leeuwarden blijkt toch wel erg belangrijk te zijn geweest. We hebben nu nog 1 kans om de ban te breken. Zondag 22 mei lijkt me daar een uitermate geschikt moment voor.

Zaterdag half vier en zondag half vier. De beslissing voor deze tijdstippen is al lang geleden genomen maar je kan je voorstellen dat niet iedereen daar nu echt blij mee is. Maar de feiten zijn zoals ze zijn dus de normale weekendplanning gaat overhoop en het is voor een ieder Donar wat de klok slaat dit weekend.

Morgen even bijkomen en zaterdag weer vlammen in Plaza. Maar nu eerst nog wat schrijven voor het programmaboekje voor zaterdag. The story continues….

1 opmerking:

  1. Hoi HJ,

    Sinds de zeperd in Groningen is basketball even uit m'n systeem. Volg 't op afstand. Gaat het thuisvoordeel de serie beslissen? Dan stevenen "we" in ieder geval af op een ultieme 7e wedstrijd in Leiden. Zou een fantastische apotheose van het seizoen zijn. Of jullie moeten er een super-weekend van maken en 2 games op rij pakken. Het lijken wel NBA toestanden, twee dagen achter elkaar. Hopelijk wat te volgen via de NOS.
    Succes Donar!

    BeantwoordenVerwijderen