maandag 23 mei 2011

230511: let's kick some ass!

It aint over till it’s over. En zo is het maar net!

We zijn een dag verder en dan beginnen de feiten langzaam maar zeker door te dringen. Velen van ons dachten en hoopten dat we de vijfde wedstrijd zouden winnen maar de tegenstander bood zoveel weerstand dat dat doel gewoon niet lukte.

Martin de Vries zei vandaag op de radio dat het in de geschiedenis nagenoeg nooit is gebeurd dat een zevende wedstrijd door de uitploeg werd gewonnen. Statistisch zal hij gelijk hebben maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Laten we niet vergeten dat we eerst de zesde nog moeten winnen maar qua cijfers is de afgelopen weken gebleken dat die kans best wel groot is.

Dus.. een week bijkomen en goed trainen. Zaterdag alles geven en zorgen dat die wedstrijd wordt gewonnen. Niet alleen om het feit dat we moéten winnen maar ook omdat ik absoluut niet wil dat een tegenstander in Martiniplaza een feestje gaat vieren. Sommige dingen kunnen en mogen gewoon niet en deze hoort daar overtuigend bij.

En dan wordt het zondag. Niet meer nadenken over de afgelopen weken maar die wedstrijd beschouwen als de enige waar het dit jaar om gaat. Geen smoesjes, niet laten imponeren door de sfeer daar in Leiden, fris en fruitig dat doen waar we goed in zijn. En vooral, de vrije worpen er in knallen. Niet bij nadenken maar gewoon doen!

Niks is onmogelijk. Vergeet niet dat, stel het wordt drie tegen drie, de druk bij Leiden ook enorm groot wordt. Dan zijn ze de grote favoriet voor de titel maar dat moet nog wel even worden waargemaakt. Iedereen kan op zo’n moment niet zijn dag hebben, zenuwachtig worden, ziek zijn, geblesseerd zijn of wat dan ook. Tuurlijk, de kans is kleiner dan 50% maar statistieken gelden nu niet meer. Wellicht wordt dit weekend Groningse basketbalgeschiedenis geschreven. Dat zou het feestje na afloop alleen maar groter maken. Twee wedstrijden winnen, een thuis en een uitwedstrijd. In de competitie lukte dat ook tegen Leiden dus kom op zeg… nu kan dat ook!

Ondertussen weten we ook dat Leeuwarden een Braalachtige periode tegemoet zal gaan. Positieve punt daarbij is dat hij dus niet naar Groningen komt. Die kunnen we dus van het lijstje afstrepen. Dikke prima. Wie staan er nu nog op het lijstje? Nog twee namen wat mij betreft. Op deze definitieve berichtgeving moeten we nu nog een kleine twee weken wachten.

Tot slot, ter inspiratie:

3 opmerkingen:

  1. Ja, zo komt het wel goed, HJ... Allemaal een pruik op en een strakke gescheurde spijkerbroek aan komend weekend ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Korte berichtjes van je blog afhalen en foute clips plaatsen. Muziek leuk op volle kracht in Martiniplaza misschien ... maar in beeld op een basketball-blog?

    Je bent ook toe aan een paar daagjes rust, HJ.

    BeantwoordenVerwijderen