dinsdag 17 mei 2011

170511: 1 1

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond was de sfeer tussen beide ploegen al goed op scherp gezet. Marco had zich zwaar gestoord aan de actie van Slagter in de uitwedstrijd en bovendien vond hij dat Leiden ons wilde intimideren door in de laatste seconden van de wedstrijd nog ‘even’ op onze basket te gaan dunken terwijl de wedstrijd al gespeeld was. Henry liet dit overigens niet gebeuren maar werd hiervoor wel stevig bestraft door de arbiters. Over die scheidsrechters gesproken..in die eerste wedstrijd in Leiden waren ze veel te veel aanwezig en floten ze de wedstrijd compleet kapot. Met als gevolg veel te veel calls voor persoonlijke fouten en een berg aan vrije worpen. Al deze ingrediënten zorgden voor de tweede wedstrijd wel voor een bijzonder sfeertje.

Dat resulteerde in veel fluitconcerten op de momenten dat Slagter vanavond aan de bal was. Hij was er duidelijk niet van onder de indruk en deed gewoon zijn ding. Op den duur wisten we het ook wel en werd het gefluit gelukkig ook minder en minder. Het incident van hem met Bauscher in het vierde kwart was min of meer het gevolg van de beruchte elleboog uit de eerste wedstrijd. Zoveel was er eigenlijk niet eens aan de hand. Bauscher had de bal, Slagter kwam onreglementair over hem heen en daarna sloeg Bauscher van zich af. Vervolgens sloeg de vlam in de pan. Dat hoort eigenlijk ook wel een beetje bij zo’n wedstrijd en het stelde ook niet zoveel voor. De scheidsrechters reageerden zowaar goed. Laat ze maar even uitrazen en geef beide een technische fout. Daarna leek het er op dat ze Matt alsnog vrije worpen wilden geven. Die beslissing was dus helemaal fout. Waarom in vredesnaam op zo’n moment een vrije worp? Marco was zo slim om meteen een time out te nemen zodat de refs even de kans hadden om tot bezinning te komen. Daarna gingen we gewoon verder met zijkant voor Leiden omdat de pijl simpelweg hun kant op wees.

De wedstrijd was niet fraai maar gaf wel een paar zaken duidelijk aan. Bijvoorbeeld bij De Jong. In de thuiswedstrijd speelde hij de sterren van de hemel en vandaag dacht hij dat zomaar even voort te kunnen zetten. Duidelijk een gebrek aan ervaring en slimheid. Hij oogde zelfs arrogant maar dat was in het laatste kwart wel weg toen hij doorkreeg dat deze wedstrijd totaal anders was vergeleken met afgelopen zaterdag. Een enorme bal die zomaar tussen zijn handen door schoot was het resultaat. Wat ook opviel was de verdedigende inzet van Donar. Nu was er wel die extra inzet en het echte harde verdedigen. Zaterdag hebben we het nauwelijks gezien maar nu werd er weer met vechtlust verdedigd. Ook opvallend was het spel van McGhee. Normaal de belangrijkste man bij Leiden maar vandaag was het helemaal niks. Ook hij werd goed verdedigd maar hij gaf als leider van de ploeg ook absoluut niet thuis. 4 punten, 4 rebounds, 2 assists in 25 minuten speeltijd.

De schotpercentages waren nog niet van een hoog niveau maar gelukkig deed Leiden prima mee in die malaise. Vrije worpen bij ons bij rust: 12 uit 21 en totaal 14 uit 23. De tweede helft gaf dus wat dat betreft een totaal ander beeld. Minder acties naar de basket en meer schoten van buiten. Het momentum lag volledig aan onze kant en zo werd de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld.

Nog even over de scheidsrechters. Soms wel aardig, soms ook erg slecht. Wat kan een mens zich daar toch aan ergeren. Dat moet je natuurlijk niet doen maar helaas is het wel zo. Het haalt het kijkplezier voor een deel weg en de ergernis wordt steeds groter. Toch maar even diep ademhalen en hopen dat het toch heel misschien in de komende wedstrijden iets beter wordt. ..

Andere opvallende zaken: De speaker kreeg opmerkingen over de manier waarop hij de naam van één van de tegenstanders uitsprak. Nou ja zeg. Als je het mij vraagt, hij was nog mild! Het feit dat bepaalde mensen zich daar überhaupt druk over maken begrijpen dus niet hoe het spel tegenwoordig gespeeld wordt.
Er rouleerde vandaag in Martiniplaza een nieuwe naam over de nieuwe coach. ToH zit er bovenop en zal de komende dagen hier de nodige aandacht aan besteden!
Heel Plaza in een blauw shirt, het is een prachtig gezicht. Een goede actie van de club en de sponsoren!
De persconferentie was kort vandaag. Marco kwam het wel goed uit want hij moet vroeg op morgen.

Tot slot: We beginnen nu aan een best-of-five zonder thuisvoordeel. Donderdag winnen en de sterren staan dan opeens heel gunstig...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten