donderdag 26 mei 2011

260511: Programma voor 280511

Thuis best

Zaterdag 9 oktober 2010 speelden we in dit seizoen de eerste thuiswedstrijd van de competitie hier in Martiniplaza en las u het eerste programmaboekje van dit seizoen. Nu zijn we 8 maanden en 29 boekjes verder en spelen we op deze fraaie zaterdag in mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2010-2011.

De afgelopen basketbalmaanden vlogen weer voorbij maar wat hebben we vaak kunnen genieten van het spel, de spelers, de sfeer en de overwinningen. En aan alles komt een einde alhoewel we daar ook weer niet te dramatisch over moeten doen. Het seizoen is na dit weekend afgelopen maar vanaf volgende week beginnen de voorbereidingen al weer voor het nieuwe seizoen. Maar voordat het zover is staat ons vandaag de belangrijkste taak van het hele jaar te wachten. Leiden staat op matchpoint dus met nog één overwinning erbij zijn ze kampioen. Zo zijn de feiten. Er is een manier om dat scenario om zeep te helpen en er voor te zorgen dat Groningen de komende dagen ontploft in vreugde en blijheid. Dat scenario houdt in dat wij beide wedstrijden gaan winnen. Zo zijn ook de feiten. En waarom ook niet?

Vandaag spelen we thuis en beschikken wij over het thuisvoordeel. De afgelopen weken hebben we laten zien dat we thuis bijzonder goed presteren en de resultaten waren daar ook naar. Dus vandaag is die kans ook heel groot. Een kat in het nauw maakt rare sprongen dus ondanks het feit dat we nu met de rug tegen de muur staan zijn er nog volop kansen om het tij te keren. Stel dat we vandaag winnen dan gaan we de wedstrijd van morgen met een geheel ander gevoel tegemoet in vergelijking met de afgelopen weken. Na de wedstrijd van vandaag schrappen we het woord ‘thuisvoordeel’ uit het woordenboek en beschouwen we de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen als de Grote Finale die toevallig in Leiden gespeeld dient te worden. Ach, wat maakt het ook uit. Het gaat niet om de plek maar om de prestatie zullen we maar zeggen.

Deze zaterdag is dus ook de dag dat we ons team met deze twee coaches voor de laatste keer aan het werk zien in Martiniplaza. Hoe de serie ook zal eindigen, komende maandagavond kunnen we in ieder geval nog echt afscheid van elkaar nemen. De exacte locatie van dat afscheid is nu nog niet bekend. De mogelijkheden zijn op de Grote Markt of hier in Martiniplaza. Dit team heeft twee seizoenen lang met grotendeels dezelfde samenstelling gezorgd voor veel Gronings basketbalplezier voor jong en oud. In die periode zijn door deze ploeg in ieder geval twee grote prijzen gepakt. Het landskampioenschap in 2010 en de Nationale Beker in 2011. Een keurige prestatie waar wij als fans natuurlijk enorm blij mee zijn. Deze ploeg heeft ons laten zien waar hard werken en je als een echt team gedragen toe kan leiden. Bovendien hebben we gezien dat basketbal toch echt begint met verdedigen. Wat de toekomst ook gaat brengen, we hebben de afgelopen seizoenen absoluut genoten en dat pakt niemand ons meer af. De opkomst van spelers en coaches voorafgaand aan deze wedstrijd kunnen we vandaag nog specialer maken door ons extra te laten horen als een soort van bedankje. Dat zou deze dag helemaal speciaal maken.

Vandaag is dus een belangrijke dag. De ploeg van Toon zal vandaag met een ander gevoel naar Groningen zijn gekomen dan vorige week. Nu hebben ze de kans om de serie te beëindigen maar we kunnen u verzekeren dat wij er alles aan zullen doen om dat vandaag te voorkomen. Beide ploegen hebben de hele week normaal kunnen trainen dus vandaag zien we twee frisse teams die beide hetzelfde doel hebben. Laat het maar gebeuren, wij zijn er klaar voor!

2 opmerkingen:

  1. Die Leidenaren moeten gewoon met hun vingers (en scharen) van jullie netje afblijven ...
    Veel succes zondag, zaterdag komt wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toine,

    Ik ben het helemaal met je eens! Morgen eerst 3-3 maken, dan zondag geschiedenis schrijven!!

    We gaan ervoor!

    BeantwoordenVerwijderen