zondag 15 mei 2011

150511: 0-1

De eerste zin van het vorige artikel kan gewoon blijven staan: Als we in de finale zo blijven spelen als vanavond dan kan je nu al wel vaststellen wie de kampioen van dit seizoen gaat worden. Met dank aan de tipgever.

Maar zo is het wel. Verdedigend was het allemaal zeker niet voldoende. De pick-and-rolls en de één-tegen-één van Leiden werden nagenoeg geen strobreed in de weg gelegd waardoor de thuisploeg lekker in het ritme kwam. En dan komt er vanzelf zo’n momentum waarin alles bij hen lukt. Tot en met het derde kwart ging het allemaal wel gelijk op maar toen kwam dat moment. Leiden raakte in een flow en steeg even boven zichzelf uit. We hadden daar geen antwoord op en begonnen steeds meer achter de feiten aan te lopen. Op dat moment werd er ook weinig ingegrepen waardoor we bleven hangen in de situatie zoals die was en die was duidelijk niet goed. Leiden won terecht en overtuigend.

Wel een prima ambiance daar in Leiden. Helemaal niks mis mee. Een leuke sfeer en een mooie tribune-uitbreiding. We werden als Groningers goed behandeld en dat is bij andere ploegen wel eens anders. De eerste helft was een promotie voor het Nederlandse Basketbal. Beide ploegen deden het goed en alles lukte nagenoeg. De wedstrijd was snel en intensief. Mooi om naar te kijken. Dat belooft in ieder geval dat het een mooie serie gaat worden. Minpuntje bij deze wedstrijd was de invloed van de scheidsrechters. Wat werden er enorm veel fouten gefloten. Aan beide kanten overigens. Ik snap dat niet. Laat de mannen nou het spel maken en leg niet op elke slak zout. Bovendien waren de drie heren het ook regelmatig niet met elkaar eens. Dat is op zich niet zo erg maar laat dan niet achteraf zo duidelijk blijken dat je het er nog steeds niet mee eens bent. Dat maakt het raar en bovendien, niet eensgezind.

Maar goed, 1 0 voor Leiden. Het thuisvoordeel speelde een grote rol en het verwachte momentum kwam precies op het juiste moment voor de Leidenaren. Voor dinsdag is het credo: verdedig de kleine mannen een stuk intensiever en schiet die vrije worpen nou eens raak! Dan brengen we de stand op 1-1 en begint donderdag een gewone best-of-five.

De weddenschappen over de uitslag van deze serie zijn vandaag ook vastgelegd. De inzet van dit jaar zijn geen kratten maar een enkele fles. Het gaat tenslotte niet om de prijs maar om de eeuwige roem. Die roem was het afgelopen jaar in handen van ToH. En terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten