zaterdag 21 mei 2011

210511: 2-2 Best of three

Met geen thuisvoordeel. Zo zijn nu de feiten. Wie het eerst twee wedstrijden wint is kampioen van Nederland. Hebben de afgelopen wedstrijden dan helemaal geen nut gehad? O ja, zeker wel. Heeft u de hoofden gezien van een aantal spelers… de vermoeidheid is ze duidelijk af te lezen. Het is een slopende serie en dat kost bergen energie. Dat geldt natuurlijk voor beide ploegen maar de rotatie van Leiden is kleiner dan bij ons dus wat dat betreft zijn we in het voordeel. Bovendien durf ik wel te zeggen dat de gemiddelde conditie bij ons beter is en dat wij met het Europese avontuur meer ervaring hebben opgedaan met het spelen van veel wedstrijden achter elkaar.


Maar goed, de wedstrijd. 93 vrije worpen en 64 persoonlijke fouten. Mijn hemel, wat een hoop. Niemand wil zich er officieel over uitlaten maar het is absoluut te zot voor woorden. Het begon al in het begin van de wedstrijd. Mijn stelling is, als het geen beslissend spelmoment is en beide ploegen spelen intensief en hard, laat ze gewoon lekker hun gang gaan. Natuurlijk moeten echte fouten worden gestraft maar er waren ook veel calls waar de hele zaal hun wenkbrauwen bij fronste. Kom op zeg, het zijn geen kleine kinderen! Net zoals het affluiten van lopen. De loopfout wordt regelmatig gemaakt maar toe nou heren, alleen fluiten als het een bepalend spelmoment is of als het uit de hand gaat lopen. De drie heren met de fluit begonnen elkaar op den duur gewoon af te troeven. Zwiep maakte het helemaal bont door zijn gedrag bij een niet goed aangevraagde wissel. Op de letter heeft hij gelijk maar doe even gewoon zeg. Bah, een flinke smet op overigens een matige wedstrijd.

Leiden. Tja, de feiten worden steeds helderder. De Jong heeft duidelijk zijn game-of-fame gehad en sindsdien stelt het eigenlijk niks meer voor. Boxley is moe en moest regelmatig wisselen omdat hij er helemaal door heen zat. Jackson durft zijn afstandschot niet meer te maken en McGhee is eigenlijk de enige die op niveau blijft presteren. Slagter oogde ook vermoeid en was het zichtbaar niet altijd eens met zijn medespelers. Bekkering zou ik meer laten spelen maar blijkbaar is Van Helfteren niet zo blij met hem. Over Toon gesproken, weer een T, dat verbaast niemand. Moet zeggen dat hij wel een goed betoog hield bij de pc over het rare speelschema van deze serie. Daar over gesproken, de feiten zijn dat wij in Groningen de enige club zijn geweest die niet 100% voor hebben gestemd toen de FEB met dit speelschema op de proppen kwam. Toon was duidelijk niet blij met het feit dat zijn club toen wel akkoord was gegaan.

Wij speelden een redelijk tot goede wedstrijd. En wat vooral positief was waren de vrije worpen. Bij rust was het 17 uit de 23 raak. Na rust zakte het wat in (33 uit 52) waardoor het percentage uiteindelijk 63.5% werd. Laat duidelijk en helder zijn, met vrije worpen raak schieten kan je een wedstrijd winnen! Dat bleek vandaag wel weer. Het zijn twee makkelijke punten die gewoon raak moeten. Mede omdat Leiden in deze discipline gewoon beter is dan wij. Ook qua rebounds waren we wederom beter met 11 verschil maar dat is al een standaard gegeven. Opvallend vandaag was het spel van Bostain. Je ziet aan Leiden dat ze Robby als de belangrijkste spelmaker bij ons zien. De manier waarop McGhee Robby verdedigt is heel fanatiek maar Robby liet zich er niet door afleiden. Hij speelde gewoon goed en was de leider zoals we het ook van hem verwachten.

En nu? Iedereen (ook A.B.) even met de beentjes van de grond en geniet in alle rust van de zaterdagavond. Op tijd naar bed en morgen toch wel redelijk vroeg op gaan staan. Morgen MOET het gebeuren. Morgen moeten we winnen. De eerste klap in deze best of three. ToH is er bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten