woensdag 27 april 2011

270411: Programma voor 280411

De Beslissing

Dat we elkaar vanavond hier weer treffen voor de beslissende wedstrijd in de kwart finale was door velen vooraf niet zo voorspeld. Na de enorme overwinning van afgelopen zaterdag leek het alsof de uitwedstrijd in Weert absoluut geen probleem zou mogen zijn.

Maar de feiten zijn helaas anders. Heel anders. Zo’n 120 fans uit Groningen wilden twee dagen geleden met eigen ogen zien hoe de ploeg de overwinning in de thuiswedstrijd met bijna 40 punten verschil een vervolg zou geven maar de avond werd een stuk minder plezierig dan vooraf verwacht. Precies een jaar geleden speelden we ook in de kwartfinales tegen Weert en ook toen was er voor de wedstrijd bij Sporthal Boshoven een gezellige sfeer, een lekkere temperatuur en een mooi zonnetje. De afloop van het duel was nu alleen compleet anders.

Rond de klok van 19.00 uur verzamelden de fans zich 48 uur geleden in de kantine in Weert. Het vertrouwen was aanwezig en bijna iedereen dacht dat het met een iets minder grote overwinning wel zou lukken om met de stand 2 tegen 0 weer terug naar het hoge Noorden af te reizen. Maar niets was minder waar. Er was met name één man die nog geen zin had om met vakantie te gaan. Met zijn lengte van 1.72 meter steeg Glenn Stokes boven alles en iedereen uit en was hij groter dan alle spelers van GasTerra Flames bij elkaar. Deze 34 jarige spelverdeler nam zijn ploeg op sleeptouw en liet dinsdagavond even zien hoe je alleen een wedstrijd kan beslissen. Met 40 punten en 9 rebounds zette hij de stand in deze kwart finale op 1-1 en daarom zijn we vanavond hier dus weer bij elkaar. De terugweg naar Groningen duurde dinsdag dus ook veel langer dan die in werkelijkheid was.

Alles ligt open. Voor de helderheid, mocht Stokes het vanavond weer op zijn heupen krijgen en daarbij ook nog enigszins gesteund worden door zijn ploeggenoten dan zou het dus zo kunnen zijn dat dit voor ons de laatste wedstrijd van dit seizoen is. Natuurlijk gaan we daar niet van uit maar het is wel een optie. Als we de wedstrijd vandaag ‘gewoon’ winnen dan staan we in de halve finale en begint aanstaande zondag een reeks van een best-of-five tegen een nieuwe tegenstander. De opdracht voor vandaag is dus compleet helder. Winnen. Of het nu met één punt is of met veertig verschil, het maakt helemaal niks uit. De ploeg die vanavond wint gaat door, de andere ploeg heeft vanaf vandaag vakantie. Dat wij in Groningen nog niet toe zijn aan vakantie is helder. Nog lang niet zelfs. Maar dan zal er wel anders gespeeld moeten worden dan afgelopen dinsdag.

De verantwoordelijkheid ligt in de handen van de spelers en de coaches. Het is alles of niks en het doel is overduidelijk. Wat in ieder geval moet gebeuren is dat, in tegenstelling tot dinsdagavond, de makkelijke ballen wél door het netje gaan en dat de intensiteit van met name de verdediging omhoog moet. Een groot voordeel vandaag is het thuisvoordeel. Geen lange busreis, spelen in het vertrouwde Martiniplaza en nagenoeg 100% van de aanwezigen vandaag die maar één ding en hetzelfde willen. Stokes zal vanavond ongetwijfeld weer zijn best gaan doen maar daar staat nu een hele intensieve verdediging tegenover. Aanvallend ligt de leiding in handen van Bostain, Bauscher en Haryasz. De ouders van Robby zijn net als afgelopen zaterdag weer aanwezig en dat zal hem vast een goed en vertrouwd gevoel geven.

Een deel van de verantwoordelijkheid ligt ook bij ons. De sfeer bij de laatste thuiswedstrijd was uitstekend en dat geeft net weer een beetje extra adrenaline waardoor ons dominante spel weer volledig uit de verf kan komen. Die sfeer moet vanavond ook weer te voelen zijn. We zijn daar goed in en we kunnen het. Dan geeft het helemaal niks als we na afloop van de gewonnen wedstrijd een schorre keel of rode handen hebben van het klappen. Alles moet kloppen en iedereen is overtuigd van datgene wat nu moet gebeuren. Daar gaan we voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten