zaterdag 23 april 2011

230411: 1 0, zoals het hoort

Als de energie in de afgelopen weken net zo was geweest als tijdens het eerste kwart van de eerste Play-off wedstrijd van dit seizoen waren we zeker als eerste geĆ«indigd. Maar ‘als’ telt niet dus we houden ons bij de feiten.

De lichaamstaal van Bauscher na zijn eerste score sprak boekdelen. Het hoe en waarom zal te maken hebben gehad met de afgelopen week. De adrenaline spoot door heel Martiniplaza en Weert stond er bij en keek er naar. De hele ploeg speelde weer op het vertrouwde niveau en dan is er geen ploeg in Nederland die ons tegen kan houden. De ouders van Robby konden met eigen ogen zien dat hun zoon de kop weer fris heeft en weer de leider in het team is zoals het hoort.

Ze zijn het dus duidelijk niet verleert. Blijkbaar was de dip toch ergens goed voor. De neuzen staan weer dezelfde kant op. Als de ploeg zo blijft spelen dan denderen we via de Oosterstraat zo door naar de Grote Markt. De bal ging weer met hoge snelheid rond en zeker ‘in the paint’ werden nu de juiste beslissingen genomen, fouten uitgelokt en eenvoudige scores onder de basket verzilverd. Turek liet zich ook van zijn beste kant zien en scoorde er driftig op los. Haryasz is nog steeds een liefhebber van zijn schot van afstand maar ach, zolang ze vallen heeft niemand daar problemen mee.

Vanaf het moment dat de wedstrijd niet meer spannend was hebben mijn buurman, een Kenner in basketballand met dozen vol ervaring, en ik de heren met de oranje shirts met nadruk eens goed gevolgd. Het was opvallend hoe vaak er werd gefloten terwijl dat niet nodig was. Ook bleek dat consequent zijn toch een vak apart is. De wedstrijd leed er niet onder maar van de 10 acties waren er zeker 6 die bespreekbaar, foutief, inconsequent of overdreven waren. Zorgelijk maar niet verbazingwekkend. In het kader van roeien met de riemen die je hebt, roeien de heren vrolijk mee en zal er ook dit jaar gewoon een ploeg landskampioen worden.

Hoogtepunt van de wedstrijd tegen Weert was toch wel de uitreiking van de Award MVP aan JD. Een volledig terecht keuze die door velen vooraf al was voorspeld. JD is een speler die iedereen wel in zijn ploeg wil hebben en dat zal ongetwijfeld ook voor de nieuwe coach zo zijn. Wellicht is dat achter de schermen al lang geregeld. Dat zou in ieder geval een hele goede keuze zijn want met dit soort mannen kan je een oorlog winnen.

Dinsdag een kolere eind fietsen naar Weert. Gaan er ook vliegtuigen die kant op?


Mister MVP leads the way.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten