donderdag 28 april 2011

280411: een ronde verder!


Terwijl de invulling van het programmaboekje voor zondag al weer in volle gang is moeten we natuurlijk nog wel even stilstaan bij deze derde wedstrijd tegen Weert. Niels Vorenhout zei het treffend voorafgaand aan de wedstrijd: ‘Als Stokes het weer op zijn heupen krijgt speelt de hele ploeg beter en is alles mogelijk’. Stokes wilde ook wel, hij had alleen een persoonlijk tegenstander tegenover zich die zijn titel van MVP van het seizoen wilde waarmaken. Het zo geschiedde het. Stokes zal vannacht waarschijnlijk nog de aanwezigheid van Jason om zich heen voelen maar het goede nieuws voor hem is dat hij Jason voorlopig niet meer zal zien en nu rustig en relaxed op vakantie kan gaan.

De uitwedstrijd in Weert zullen we nu maar weer snel vergeten want we moeten vooruit kijken. Vanavond hebben we kunnen zien dat de volledige energie bij een aantal spelers weer terug is en dat biedt perspectief! Helaas moeten we ook constateren dat anderen blijkbaar moeite met de spanning hebben want bijvoorbeeld Steve en John speelden nou niet echt op hun best. Maar ach, we zijn een ronde verder en alles is weer mogelijk. Wellicht was de spanning in deze eerste ronde voor de ploeg toch wel heel groot en gaan we vanaf nu in de halve finale weer het spel zien wat we al zo vaak hebben kunnen aanschouwen.

Nog even wat opvallende randzaken: weinig publiek. 2380 Bezoekers is toch wel een bijzonder laag aantal. Zondag zal dat absoluut anders zijn. Dan de trommelaars. Van mij hoeft het niet. In zo’n grote hal wordt het een brei van lawaai die weinig toevoegt en een normaal gesprek onmogelijk maakt. Gelukkig bleef het ook bij een voorafje. En tot slot, mascottes horen niet aan een basket. En zeker niet bij een vrije worp van een speler. De basket bewoog zeker 10 centimeter heen en weer. Stel je voor dat die eerste vrije worp van Stokes daardoor was misgegaan en dat hij die vrije worp had mogen overnemen. En stel je voor dat we de wedstrijd vervolgens met 1 punt hadden verloren.. Gelukkig verliep het allemaal anders.

Zondag de volgende tegenstander. Rogier Jansen komt met zijn maten op bezoek. Altijd gezellig. Het verhaal gaat dat Rogier in aanmerking komt voor de toneelprijs in het basketbal. We zullen het zondag allemaal gaan zien. Tot dan!

4 opmerkingen:

  1. leuke filmpjes alleen de titel bij de 1e klopt niet helemaal 3-1??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat en op naar de enige klassieker in het NL basketball: Groningen - Den Bosch.
    Ik heb er zin in, al schat ik onze kansen niet zo hoog.

    Rogier Jansen neemt z'n verantwoordelijkheid en toont lef. De 1e pot werd ie door BoZ schandalig uit de wedstrijd gebeukt ... en continue geprovoceerd. Je mag het slim noemen, gezien de reputatie van Rogier, ik noem het zwak. Net zoals Real probeerde Barcelona te "bespelen". Tevergeefs.
    Hopelijk zondag wat meer respect voor de gozer, die jullie in 2004 aan de titel hielp ... in en tegen Den Bosch nota bene. Ijdele hoop, zo vrees ik.
    Ach, het zal er wel bij horen; als het maar een spannende wedstrijd en mooie serie wordt.

    BeantwoordenVerwijderen