donderdag 4 maart 2010

040310: Who's the man...

Hij had er zin in. Dit moest en zou zijn avond worden. Eigenlijk had hij het liever helemaal alleen gedaan maar helaas, er zijn regels. In de stad waar hij al zoveel voetstappen heeft liggen, een volle Martiniplaza..Ja, dit was absoluut zijn dag. Hij was bijna achter de poest door het vele fluiten maar hij ging door! En het lukte, dit was de avond van John van Dam.
Een waardeoordeel zal ik maar achterwege laten. U heeft het tenslotte zelf kunnen zien. Agnes Kant was vandaag zo wijs om de eer aan zichzelf te laten. Goed voorbeeld doet goed volgen?

We hadden 8 november thuis van Leiden verloren en dat legde onbewust toch enige druk op deze wedstrijd. Na 5 minuten bleek al dat het geen hele zware avond zou worden want Leiden was geen schim vergeleken met die vorige thuiswedstrijd tegen de ploeg van Toon. Gibson werd zwaar onder druk gezet door JD en zo bleek ook nu weer, als je de spelbepalende speler meteen neutraliseert is de kans groot dat het team inzakt. En zo gebeurde. Geen leider op het veld aan de kant van Leiden en dan wordt het een beetje zoeken en pruttelen. In principe is Boxley de beste speler van Leiden maar ook hij kwam absoluut niet uit de verf. Eerst werd hij prima verdedigd door Bauscher maar toen bleek dat Boxley als insidespeler ging spelen werd het verdedigende werk keurig overgenomen door J EL. En dat is dus tactisch het spel goed spelen. Anticiperen op wat de tegenstander doet en daar naar handelen. Marco had zijn ploeg goed voorbereid en het resultaat was klip en klaar te zien. Qua energie was het verschil tussen de twee ploegen 80/20 en daarbij hoef ik vast niet uit te leggen wie de 20 krijgt. Leiden speelde als los zand en coach van Helfteren zag al snel dat er vandaag niks te halen viel in Groningen. Na zijn technische fout in het tweede kwart was de bekende gedrevenheid van de kale coach als sneeuw voor de zon verdwenen en liet hij de rest van de wedstrijd zittend aan hem voorbij gaan.

Hoogtepunt van de wedstrijd was het blok van Blue, hoog in de nok van Martiniplaza, in het tweede kwart. Nobody scores in my basket! Moet Blue gedacht hebben. Zijn timing was indrukwekkend en op het hoogste punt sloeg hij de bal ver bij de basket vandaan. Prachtig!
Verder was de drive van Bauscher weer indrukwekkend te noemen. Niet verrassend want we kennen hem natuurlijk al wat langer maar vandaag was ook zijn scorend vermogen weer op niveau. Haryasz moest even wennen aan de nieuwe omstandigheden. Hij realiseerde zich in het eerste kwart opeens dat het leven na zijn contractverlenging gewoon doorgaat en dat hij iets moeten laten zien, een slow start maar uiteindelijk kwam het allemaal goed met een mooie double double. Het teamverschil in rebounds was 49-29. Nou dat zegt dus genoeg. Weer een keurige overwinning en zo langzamerhand mogen we best serieus gaan nadenken over een leuk feestje eind mei.

2170 bezoekers waren getuige van deze wedstrijd. Die zagen onder andere een nieuwe dansgroep tijdens de tweede helft. ‘Free Style’ is hun naam. Nou, van mij mogen ze vaker langskomen. Wat een heerlijke en leuke afwisseling. Later volgt nog een foto maar wat een geweldige dansshow met die hele kleine in het midden. Prachtig om te zien en het publiek wist het ook zeker te waarderen.

Zaterdag Zwolle uit. Dat wordt voor de horeca in Zwolle dus weer een topavond. Zouden er weer meer Groningers dan Zwollenaren verschijnen? Die kans is groot…

Met dank aan Arnold voor zijn snelle service!

1 opmerking:

  1. Proficiat weer en mooi dat jullie van 'onze concurrenten' voor plek 2 blijven winnen ...
    Zwolle uit, altijd lastig...

    BeantwoordenVerwijderen