woensdag 24 maart 2010

240310: Het weekend nadert...

Deze week staat volledig in het teken van de NBB bekerfinales die het komend weekend zullen worden gespeeld in Almere. We weten het al tijden, vrijdag 26 maart om 21.00 uur spelen we in de halve finale tegen de ploeg van Toon van Helfteren. Verlies betekent einde bekertoernooi en bij winst spelen we zondag 28 maart in de finale. Als er één ploeg is in Nederland die momenteel goed speelt en prima resultaten behaalt is het Leiden wel. Misschien kan je zelfs wel vaststellen dat de wedstrijd van aanstaande vrijdag om 21.00 uur eigenlijk wel de finalewedstrijd had mogen zijn. Coach Toon van Helfteren zal alles uit de kast halen om die wedstrijd te winnen en daarbij zal zeer waarschijnlijk de hele trukendoos worden gebruikt. Gibson is met stip de belangrijkste speler van het team en samen met zijn ploeggenoten zullen ze alles in het werk stellen om die wedstrijd in Almere te winnen.

Maar Donar is er klaar voor. Sinds zondag weten we dat we als eerste de competitie zullen eindigen maar daar kopen we nu helemaal niks voor. Het gaat simpelweg om de prijzen. En één van die twee prijzen kunnen we komend weekend binnenhalen. Niks onderschatting, niks favorietenrol, nee, de wedstrijd tegen Leiden is een wedstrijd die we net als alle andere wedstrijden willen winnen. En natuurlijk is iedereen er van overtuigd dat dit duel net even belangrijker is dan alle voorgaande wedstrijden. Marco is al de hele week zich met zijn ploeg aan het voorbereiden op dit duel en ze zullen zonder enige twijfel goed voorbereid in Almere op het veld verschijnen. Natuurlijk is het vervelend dat JD niet kan meespelen maar in deze fase van het seizoen heeft elke ploeg in meer of mindere mate wel last van blessures. Zo’n situatie moet intern worden opgelost en anderen zullen daardoor wellicht net even een andere taak of functie krijgen. De spelers weten wat er van ze wordt verwacht en zullen er alles aan doen om ook deze wedstrijd tot een positief einde te brengen.

Vrijdag zullen er veel supporters uit Groningen afreizen naar Almere. Per bus, auto of openbaar vervoer, hier wil je gewoon bij zijn. Vrijdag 26 maart 2010 is zo’n dag die nét even belangrijker is dan vele andere dagen. Al die supporters zullen hun uiterste best doen om het team te laten merken dat we volledig achter ze staan. Die onvoorwaardelijke steun heeft al wel vaker tot succes geleid en dit zal vrijdag hopelijk niet anders zijn. Over zondag praten we nog niet. Dat is weer een hele andere dag. Alles en iedereen is nu gericht op het duel dat vrijdag om 21.00 uur zal gaan beginnen.

Vanavond is duidelijk geworden dat de supportersvereniging van ons cluppie vanaf nu officieel Supportersvereniging Donar gaat heten. Een beter moment hadden ze hier eigenlijk niet voor kunnen uitzoeken. Ook de supportersvereniging is er nu dus helemaal klaar voor. Langs deze week wil ik de initiatiefnemers graag feliciteren met hun reeds behaalde succes en complimenteren voor hun inzet en beleving. GasTerra Flames is een naam die nagenoeg iedereen momenteel wel kent maar de naam Donar heeft een grote historie én een prachtige toekomst. Dat staat na vanavond onomstotelijk zeker en vast.

Tot slot, zoals u wellicht al weet neemt Paul Zweverink, sportjournalist van het Dagblad van het Noorden en ook zeker een liefhebber van het basketbal, 1 april afscheid van de krant. Door de jaren heen heeft hij vaak verslag gedaan van de wedstrijden van Donar. Ondanks het beëindigen van zijn dienstverband zal hij ongetwijfeld nog met regelmaat aanwezig zijn in Martiniplaza maar niet meer als vaste journalist van de grootste krant van het noorden. Langs deze weg wil ik Paul alvast bedanken voor zijn enorme inzet en zijn interesse voor het basketbal. Kritisch zoals een journalist hoort te zijn maar ook zeker oog hebben voor het instituut ‘Donar’ zoals dat al zolang in Groningen en omstreken leeft. Aanstaande dinsdag zal hij voor het laatst in deze functie officieel aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Bergen op Zoom. Het is maar even dat u het weet. Ik ga hem, zonder veel te zeggen, na afloop een hand geven. Paul, bedankt.

1 opmerking:

  1. Hé HJ,

    Succes vanavond en op weg naar een mooie prijs. Hij staat hier nog even te glimmen in DB. Zullen we zeggen, jullie de beker ... wij de titel ... deal?
    TvA

    BeantwoordenVerwijderen