zondag 21 maart 2010

210310: Yes, winnen in DB!

Winnen in Den Bosch is in deze fase van het seizoen heel belangrijk voor ons en gelukkig wist Donar de twee punten vandaag veilig te stellen. Het gevolg van deze overwinning is dat we de competitie als eerste zullen eindigen omdat geen andere ploeg ons meer kan inhalen. De enige prijs die we hiermee binnenslepen is het complete thuisvoordeel tijdens de Play-offs. Niet onbelangrijk maar toch zou dit resultaat wel een extra beloning mogen opleveren. Langs deze weg wil ik het team in ieder geval nu al van harte feliciteren met dit resultaat. Ook voor ons als supporters is deze eerste plek erg prettig. Door het thuisvoordeel spelen we nog een maximaal aantal thuiswedstrijden en dat is voor ons een lekker vooruitzicht.

Den Bosch is toch zeer waarschijnlijk onze grootste bedreiging als het gaat om de hoofdprijs dit seizoen. Dat we nu de winst hebben gepakt in de uitwedstrijd is niet alleen een goed resultaat maar ook een mentale slag voor het team van coach Beck. Volgens goed geïnformeerde bronnen is het wel duidelijk dat het in Den Bosch intern niet allemaal lekker loopt. Sommige spelers hebben niet de motivatie meer die nodig is en de positie van de coach is al weken een punt van discussie. Bovendien is er enige sprake van verschillende kampen binnen het team. Ook niet echt verbazingwekkend als je kijkt naar de samenstelling van de ploeg en het feit dat de coach niet heel gelukkig is met deze selectie waar hij mee moet werken. Maar ach, dat is hun probleem. Het zal me niet verbazen als daar nog rare dingen gaan gebeuren de komende weken.

Het lijkt er op dat we het de komende weken zonder Jason D moeten doen. Een blessure aan zijn knie heeft duidelijk tijd nodig en daarom zal hij voorlopig rust moeten houden. We gaan er maar vanuit dat hij straks weer 100% inzetbaar is en dat hij bij de Play-offs weer helemaal van de partij is. Tot die tijd zullen anderen zijn taak moeten overnemen en vandaag bleek dat dit zeker mogelijk is.

Volgend weekend kunnen we de eerste echte prijs van het seizoen pakken. In Almere twee wedstrijden winnen en de beker is binnen. De laatste keer dat we die beker pakten was in 2005. De verwachtingen zijn hoog gespannen en wij zijn de favoriet. Maar, het moet nog wel gebeuren. Met de steun van veel fans uit Groningen moet het lukken! We zien elkaar daar vast wel..

1 opmerking:

  1. Hoi HJ,
    Den Bosch uit ... best wel lastig :)
    Proficiat man. Ik kon er helaas ook niet bij zijn. Maar dit is wel een overwinning die telt. De schade voor DB is gelukkig meegevallen. De hoop is hier gevestigd op Oliver en een fitte PvP. Hopelijk tot in de finale ...
    TvA

    BeantwoordenVerwijderen