zaterdag 13 maart 2010

130310: Winst in Nijmegen!

Zenuwachtig was hij niet. Hij had nummer 134 gekocht en mocht daarmee in de time-out van het laatste kwart gaan voor het gouden schot ter waarde van 1000 euro. Ontspannen liep hij naar de middenstip maar helaas, de bal ging niet door het netje. Ook de daarop volgende driepuntspoging ging mis maar Jan de Roo zal het niet erg hebben gevonden. Zijn club won namelijk in Nijmegen en dat was een stuk belangrijker dan deze twee gemiste schoten.

Een groep van ongeveer 50 Donar-supporters was naar Nijmegen afgereisd om met eigen ogen te kunnen zien of de smet van eerder dit seizoen kon worden weggewerkt. Nijmegen uit is altijd lastig en de laatste jaren wisten we maar bar weinig wedstrijden daar te winnen. Van de drie tot nu toe verloren wedstrijden in dit seizoen was Nijmegen uit misschien wel de vervelendste.

O, wat was Marco van den Berg blij na afloop van de wedstrijd. En terecht! We wonnen en dat werd na het duel gepast gevierd door het team, de supporters en alle andere betrokkenen. Deze overwinning is erg belangrijk. Nijmegen was min of meer een angstgegner maar dat psychologische aspect heeft het team op een perfecte manier nu weggewerkt.

Maar laten we eerlijk zijn over Nijmegen. Ze hebben Torey Thomas, dan komt er een heeeele poos niks en dan heb je de rest van het team. Hij is de heer en meester van de ploeg en als hij niet deelneemt aan de aanval blijft er eigenlijk niks van Matrix over. In de tweede helft probeerde hij alleen het één en ander te forceren maar dat bleek al snel een mission impossible. JD en Aron wisselden de zware taak om Torey te controleren en beide spelers deden dat met verve. Van JD wisten we al dat hij die kwaliteiten heeft maar Aron deed dat vandaag ook zeer verdienstelijk. Ondanks zijn nul gescoorde punten verdient hij vandaag zeker een eervolle vermelding voor zijn inzet en het neutraliseren van TT. Aanvallend zou Nijmegen de kunst van de pick en roll eens moeten afkijken van Leeuwarden want hun uitvoering daarvan is ver onder de maat. Daardoor is de aanval van Matrix na de eerste pass voor iedereen een verrassing en dat lijkt me vooral voor de spelers niet zo handig.

De toppers van vandaag waren Robby en Haryasz. Bostain omdat hij op een bijna perfecte manier de ploeg wist te leiden en daarnaast zelf ook scorend een grote duit in het zakje deed. 18 punten en 5 assists, daar mag je mee thuis komen. Haryasz had duidelijk de mindere wedstrijd tegen Leeuwarden achter zich gelaten en liet vandaag zien wat hij echt waard was. Met een double double 16/11 speelde hij een prima game en was hij dé man onder de borden. Opvallend was ook dat de vrije worpen vandaag perfect werden genomen. 100%, 16 uit 16, daarmee heeft het hele team vanavond wel een biertje of twee verdiend.

Nog een paar opvallende dingen. K-side was al tevreden met de scheidsrechters bij de wedstrijd tegen Leeuwarden. Als hij vandaag de wedstrijd had gezien was hij waarschijnlijk in extase geraakt. Los van een paar kleine foutjes, het zijn tenslotte net mensen, acteerden de scheidsrechters van vandaag gewoon zoals het hoort. Niet alles affluiten maar meegaan in de sfeer van de wedstrijd. Alle drie deden ze dat vandaag op een manier zoals we het niet vaak zien maar de beoordelaar van vandaag Henk van Ek zal ongetwijfeld een tevreden en positief verslag hebben gemaakt. Dan nog even over de hal in Nijmegen. Het is wel gezellig hoor maar eigenlijk is het eredivisie onwaardig. Te klein, te laag, matige verlichting en te veel muziek. Als de club daar wil groeien zal de prioriteit bij een grotere speelhal moeten liggen.
En de cheerleaders? Mmm.. matig. Na het zien van deze dames waren twee van de vier aanwezige redactieleden van Donar van mening dat onze redactie dit zeker niet minder zou doen. Niet dat deze plannen binnenkort heel concreet gaan worden..alhoewel, je weet maar nooit.

Gewonnen in Nijmegen! Tijd voor een biertje of twee. We hebben het allemaal verdiend. Morgen maar even kort de Grote Markt van dichtbij bekijken, voorbereiding is tenslotte het halve werk…:-)

1 opmerking:

  1. Proficiat maar weer. Het wordt een beetje eentonig. Als het zover mocht komen dan wil ik dat dansje van jullie op de Grote Markt wel zien ...

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen