zondag 28 maart 2010

280310: Programma voor 300310

We zijn eerste!

Het weekend van de bekerfinales ligt alweer twee dagen achter ons dus nu kunnen we ons volledig gaan richten op het vervolg van de competitie en de komende Play-offs. Als we de bekerfinales van dit weekend even buiten beschouwing laten, kunnen we vaststellen dat de streak van de afgelopen periode ronduit goed te noemen is. Twaalf wedstrijden op rij gewonnen, waarvan 2 wedstrijden die voor de beker moesten worden gespeeld. Deze winnende periode werd gestart na de verloren thuiswedstrijd tegen Den Bosch van 6 februari (77-90). Zeven uitwedstrijden en vijf thuiswedstrijden werden vervolgens op rij gewonnen met als uitsmijter de uitwedstrijd in en tegen Den Bosch van zondag 21 maart.

Ja, een uitsmijter was dat. Den Bosch is één van de drie ploegen die ons in competitieverband dit seizoen een keer had weten te verslaan en daarnaast is het algemeen bekend dat deze zuiderlingen altijd een geduchte tegenstander voor ons Donar zijn. Ondanks het ontbreken van de aan zijn knie geblesseerde Jason Dourisseau wist de ploeg in Den Bosch de winst op een keurige manier binnen te slepen waarbij uitblinker Matt Haryasz met 22 punten en 12 rebounds uitstekend op dreef was. Aan Bossche kant waren de lange Van Paassen en de kleine Oliver niet inzetbaar door blessures. Volgens de eigen website van EiffelTowers zou het een hele andere wedstrijd zijn geweest als deze twee wel hadden meegespeeld want ‘zo’n geweldige ploeg is Groningen niet’, aldus die website.

Nee, zo’n geweldige ploeg is Groningen niet. In competitieverband 31 wedstrijden gespeeld en daarvan precies drie duels verloren. Statisch gezien doen we in nagenoeg alle categorieën mee in de hoogste regionen en we zijn nu al zeker van de eerste plaats aan het einde van de reguliere competitie. Nee, zo’n goede ploeg is Groningen niet. Even ter vergelijk, Den Bosch heeft reeds negen duels verloren en dat is dus simpelweg drie keer zoveel als wij er hebben verloren. Bovendien hebben ze nog een aardig robbertje te vechten met onze tegenstander van vanavond daar waar het gaat om de tweede plek in de eindrangschikking. Laat ze maar kletsen daar in Den Bosch. De feiten zijn zoals ze zijn en die liegen er momenteel niet om. Het feit dat we nu al zeker zijn van de eerste plek op de ranglijst van de competitie is een geweldige prestatie te noemen. Het voordeel wat we daarmee bereiken is het grootste aantal thuiswedstrijden in de Play-offs die vanaf donderdag 22 april gaan beginnen. We zijn er dus nog niet maar de vooruitzichten en de huidige positie zijn te betitelen als een perfect uitgangspunt.

Na vandaag moeten er nog vier wedstrijden worden gespeeld. Eén daarvan is een thuiswedstrijd, zaterdag 10 april tegen Rotterdam, en de rest zijn uitwedstrijden tegen respectievelijk Amsterdam, Den Bosch en Leiden. Geen makkelijk programma maar met het hoogtepunt van het seizoen nog voor de boeg is dat eigenlijk zo slecht nog niet. Elke ploeg die meedoet aan de Play-offs moet willen en kunnen pieken aan het einde van het seizoen want dan pas worden de echte prijzen verdeeld. Wat dat betreft is elke wedstrijd vanaf nu een voorbode voor die belangrijke eindsprint. Vandaag spelen we een belangrijke wedstrijd tegen de ploeg onder leiding van coach Erik Braal waarvan het verhaal gaat dat hij het komende seizoen een andere ploeg uit het zuiden van het land gaat coachen. Vandaag doet dat er niet zo veel toe want deze wedstrijd gaat gewoon tussen twee ploegen uit de top drie van de competitie. Bergen op Zoom is bezig met een goed seizoen en was zoals u weet ook één van de ploegen die afgelopen weekend tot de laatste vier behoorde in de bekercompetitie. De voorgaande drie duels hebben we allemaal gewonnen van de Giants maar dat wil nog helemaal niks zeggen over de wedstrijd van vandaag. Zo jammer dat we in dit programmaboekje niets kunnen schrijven over de wedstrijden van het afgelopen weekend want de kans is groot dat die gespeelde wedstrijden een invloed zullen hebben op de confrontatie van vandaag. Maar ja, dit stukje moest al eerder worden ingeleverd dus daar is nu helemaal niks aan te doen. Het feit is dat u momenteel beter bent geïnformeerd dan de redactie van Donar in dit boekje. Wat een voorrecht.. en ook nog een topwedstrijd op het menu! Het moet niet gekker worden. Geniet ervan.

1 opmerking:

  1. Oei, oei, oei ... HJ,

    Ik wist niet dat die Bossche antipathie zo diep zat. Of past dit allemaal in de psychologische oorlogsvoering van beide kanten? Persoonlijk heb ik niet zo'n hoge pet op van de berichtgeving op de ET-site. Dus lekker laten lopen, zou ik zeggen ... ?

    TvA

    PS: Je hebt mijn voorspelling voor de titel nog tegoed ...

    BeantwoordenVerwijderen