zaterdag 6 maart 2010

060310: Zwolle uit.. vandaag lastig!

Nou beste lezer, het was de moeite waard om vandaag even naar Zwolle toe te rijden om dit schouwspel van dichtbij te bekijken. Weer zaten er, net als de vorige keer, meer Groningers dan Zwollenaren op de tribunes. Zo’n 150 Donar supporters waren aanwezig waaronder het voltallige bestuur. 150 uit Groningen en nog minder mensen van de thuisclub? Ja, helaas..de feiten zijn bikkelhard voor Zwolle.

De confrontatie van vanavond mag betiteld worden als een echte wedstrijd. Het was alweer een poosje geleden maar we zagen een echt spannend duel wat pas in de laatste minuten in ons voordeel werd beslist. Een paar minuten voor tijd kwam Zwolle nog terug tot 4 punten en vanaf dat moment was alles nog mogelijk. Zwolle schoot bijzonder goed en zelfs de meest onmogelijke ballen gleden door het netje. Dat geluk heb je soms en eerlijk gezegd gun ik het Zwolle ook wel want het gaat vaak ook anders. Hendley en Cunningham waren de gangmakers en maakten het voor ons nog kielekiele. Wij speelden geen goede wedstrijd en bovendien was Zwolle bijzonder hard en goed aan het verdedigen. Wat een verschil met de vorige wedstrijd in en tegen Zwolle. Toen was het één en al drama voor de thuisploeg maar vanavond zagen we een heel ander Zwolle. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 74-83.
Qua rebounds hebben we de wedstrijd overigens wel verloren en dat is toch een punt van zorg. De hele competitie winnen we wedstrijden op rebounds maar de laatste tijd is dit onderdeel duidelijk minder. De komende weken is dit zeker een punt van grote aandacht want op rebounds kan je een wedstrijd beslissen.

Zelf constateerde ik dat de energie die de ploeg liet zien, minder was dan voorheen. Zeker in de eerste helft. Luiheid kan je het niet noemen maar meer een vorm van gemakzucht. Iets van ‘het komt wel goed’. Het kwam ook uiteindelijk wel goed maar dat had voornamelijk te maken met de individuele kwaliteiten van een aantal spelers. Die gemakzucht is overigens menselijk gezien wel enigszins te begrijpen maar dit is wel te corrigeren. Als ploeg moet je er altijd 100% voor gaan maar enig begrip is er wel als je de zoveelste confrontatie met Zwolle iets minder intensief begint. Meteen zie je dan wat het gevolg daarvan is. De tegenstander ruikt bloed en ziet kansen. En, het scheelde niet veel of ze hadden zelfs de punten gepakt.

De scheidsrechters van vandaag, met onder andere de teruggekeerde en veel te zware Paul vd Heuvel, speelden een veel te grote rol. En dat is eerlijk gezegd nog zacht uitgedrukt. Aan beide kanten floten ze veel onverklaarbare calls waardoor het vaak niet meer om het spel ging maar om de beoordeling van de mannen in het grijs. Bah, wat een ergernis. Het heeft helemaal geen zin om je er druk over te maken want daar verander je toch niks aan. Maar het feit is wel dat de invloed van de fluitisten te groot was en dat hun optreden teveel opviel. Daarvoor komen we niet naar een wedstrijd kijken heren!

Tot slot nog wat cijfers: de mascotte weer een vier, de scheidrechters ook een vier, de cheerleaders een acht en de Donar-supporters ook een acht.

O ja, nog iets.. twitter, ik heb er helemaal niks mee maar heel soms lees je iets met wel enige toegevoegde waarde en zowaar niets met zelfverheerlijking te maken heeft. Er zijn, zo was te lezen op een twitterbericht, plannen om staplaatsen te creëren bij de Play-offs om zo nog meer supporters in Martiniplaza te krijgen. Een bijzondere ontwikkeling. We zullen zien.

Welterusten.

1 opmerking:

  1. Ik zie het toch ... Zwolle uit, altijd lastig! Maar Den Bosch uit wordt nog lastiger, hoop ik.

    BeantwoordenVerwijderen